Erişilebilirlik

AB'den Ukrayna'ya Yeni Yardım Hazırlığı


AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell
AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell

Avrupa Birliği ülkeleri, birinci yılına yaklaşan Ukrayna savaşında bu ülkeye yeni maddi yardımda bulunmaya hazırlanıyor.

Brüksel’de bugün yapılan AB Dışişleri Bakanları toplantısının girişinde konuşan AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, üye ülkelerin Ukrayna'ya 500 milyon Euro'luk yeni askeri yardım dilimini onaylamasını umduğunu söyledi.

Toplantıya girişinde konuşan Borrell, 27 AB üyesinin "Avrupa Barış Tesisi" olarak adlandırılan fonlar konusunda bir anlaşmaya varacaklarından umutlu olduğunu söyledi.

Reuters'a konuşan diplomatik kaynaklar, bakanların önümüzdeki ay yürürlüğe girecek Ukrayna’ya 10'uncu yaptırım paketi üzerinde de çalıştığını, ancak Pazartesi günü bu konuda bir karar alınmasının beklenmediğini söyledi.

Bakanların bugünkü toplantıda, yaptırımlar kapsamında Avrupa'da dondurulan Rus varlıklarının Ukrayna’nın savaştan sonra yeniden inşasına yardımcı olmak için nasıl kullanılabileceğini görüşecek.

Avrupa Dışişleri Bakanları'nın, insan hakları ihlalleri nedeniyle İran'a yönelik yaptırım listesine daha fazla kişiyi de eklemesi öngörülüyor. Ancak Borrell, bir AB mahkemesi İran Devrim Muhafızları'nın terör örgütü olduğuna karar verene kadar bloğun bu örgütü terör listesine alamayacağını söyledi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG