Erişilebilirlik

ABD'nin askeri helikopteri eğitim sırasında Doğu Akdeniz’de düştü


ABD Avrupa Komutanlığı (EUCOM) 10 Kasım’da Doğu Akdeniz’de bir helikopterin düştüğünü ve beş askeri personelin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Helikopterde askeri eğitim kapsamında gerçekleştirilen rutin yakıt ikmali görevi sırasında teknik sorun yaşandığı ve helikopterin Akdeniz’e düştüğü belirtildi.

Helikopterin tam olarak neden düştüğüne ilişkin soruşturma yürütülüyor; ancak helikopterin düşmesinin bölgede düşmanca bir faaliyetten kaynaklandığına ilişkin bir göstergenin olmadığı belirtildi.

Olay ABD'nin Ortadoğu'da İsrail-Hamas savaşının daha geniş bölgeye yayılmasını önlemek ve caydırmak amacıyla askeri varlığını arttırdığı bir döneme rastladı.

Washington Post'a adlarının verilmemesi koşuluyla bilgi veren iki yetkili helikopterin Kıbrıs'ın güneydoğu açıklarında düştüğünü söyledi.

Hayatını kaybeden beş askerin kimliği henüz açıklanmadı. Düşen helikopterin tipi ya da teknik özelliklerine ilişkin ayrıntı da paylaşılmadı.

ABD'nin Avrupa Komutanlığı Amerikan ordusunun Avrupa'da ve Ortadoğu'nun bazı bölümlerindeki operasyonlarından sorumlu.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin askeri eğitim sırasında düşen helikopterle ilgili yaptığı açıklamada kazayla ilgili daha fazla bilgi toplamaya devam ettiklerini belirtti.

Austin hayatını kaybeden askeri personel için, “Hizmetlerini ve fedakarlıklarını her zaman hatırlayacağız” dedi.

Forum

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG