Erişilebilirlik

ABD’yle Türkiye Arasında ‘Prensip Anlaşması’


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Amerika’yla, IŞİD’le savaşmak üzere eğitilen Suriyeli muhaliflere hava desteği verme konusunda prensipte anlaştıklarını açıkladı. Çavuşoğlu hava desteği olmadan muhalefet gruplarına sağlanan eğitimin yararı olmayacağını söyledi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu medyaya yaptığı açıklamada hava desteği sağlanmaması durumunda Türkiye ve Amerika’nın muhaliflere sağladığı eğitimin bir anlamı olmayacağını söyledi.

Ankara komşusu Suriye’ye askeri müdahale konusunda bugüne kadar çekingen davrandı.

Suriye hükümet güçleri IŞİD’in ele geçirdiği Palmira’ya 15 kez hava saldırısı gerçekleştirdi.

İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları İzleme örgütü hedefler arasında bir askeri istihbarat binasının yanısıra bir hastanenin de bulunduğunu açıkladı.

IŞİD antik kenti geçen hafta ele geçirmişti.

Örgütün kenti ele geçirdikten sonra aralarında çocuk, hemşire ve Suriye hükümet askerlerinin de bulunduğu 217 kişiyi öldürdüğünü açıklayan gözlemevi, 600 kişinin de tutsak alındığını bildiriyor.

Suriye İnsan Hakları İzleme örgütünün yöneticisi Rami Abdülrahman, Fransız Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada infaz edilen kişilerin bazılarının kafalarının kesildiğini, diğerlerinin ise vurularak ya da bıçaklanarak öldürüldüğünü söyledi. Gözlemevi IŞİD’in infaz edilenleri Suriye rejiminin ajanları olmakla suçladığını da ekledi.

Suriye’de hükümete bağlı medya ise 400’den fazla kişinin öldürüldüğünü bildirdi.

Can kaybının yanısıra IŞİD’in Palmira’yı elinde bulundurması ülkedeki UNESCO’nun Dünya Mirası listesinde yer alan 2000 senelik Roma kalıntılarına da tehdit oluşturuyor.

IŞİD din karşıtı olarak gördüğü anıt ve heykelleri yıkma konusunda kötü bir şöhrete sahip.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG