Erişilebilirlik

“ABD’nin Taziyesini Kabul Etmiyoruz”


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD’nin dün İstiklal Caddesi’nde düzenlenen saldırıyla ilgili taziyesini kabul etmediklerini söyledi.

Saldırının düzenlendiği İstiklal Caddesi’nde açıklamalarda bulunan Soylu, “Biz, bize verilen mesajı biliyoruz. Bize verilen mesajı aldık ve bize verilen mesajın da ne olduğunu biliyoruz. Tekrar altını çizerek ifade ediyorum; Amerikan Büyükelçiliği’nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Kobani’yi, terör bölgelerini besleyen ve oradan Türkiye’nin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa kendi Senatolarından para gönderen bir devletle müttefikliğimiz elbette ki tartışılmalıdır” diye konuştu.

"Nasıl koordine edildiğini bildiğimiz bir terör yapısı"

Türkiye’nin kimsenin düşmanı olmadığını kaydeden Soylu, “Kimseye kalleşlik yapmıyoruz ama bu kalleşliklere elbette ki tahammül edecek gücümüzün kalmadığını ifade etmek istiyorum” dedi.

Soylu, operasyonların devam ettiğini belirterek, eğer yakalanmasaydı zanlıların bugün Yunanistan’a kaçmayı planladığını dile getirdi. Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Nasıl ve ne şekilde koordine edildiğini bildiğimiz, nereden hareketlendiğini bildiğimiz bir terör yapısıyla karşı karşıyayız. PYD’yi orada kim besliyorsa, PKK’ya kim iç istihbarat sağlamaya çalışıyorsa fail odur. Piyonları çok fazla tartışmanın bir anlamı yoktur.”

“Alınan mesaja çok güçlü bir yanıt verilecek”

Alınan mesaja çok güçlü bir yanıt verileceğini söyleyen Soylu, olay sonrası yapılan bir teknik dinlemede terör örgütünün saldırganın öldürülmesi talimatı vererek, olayın çözülmesini engellenme planında olunduğunun ortaya çıktığını kaydetti.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG