Erişilebilirlik

“AB’ye Katılmak İçin Tavsiyeleri Yerine Getirdik”


Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal
Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal

Savaşın devam ettiği Ukrayna’nın Başbakanı Denys Shmyhal, ülkesinin 27 üyeli Avrupa Birliği’ne katılmak için “tüm tavsiyeleri yerine getirdiğini” söyledi.

Shmyhal yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Bürosu'na yeni bir başkan atandığını ve böylece AB tarafından talep edilen bir dizi reformu tamamladıkları dile getirdi.

Yolsuzlukla mücadele kurumunun yeni başkanının daha önce Şehir Planlaması Bakanı olan 40 yaşındaki Semen Krivonos olduğu duyuruldu.

Ukrayna Başbakanı, "Ukrayna AB'nin 7 tavsiyesinin tamamını yerine getirdi. Bu, bu yıl katılım müzakerelerine başlama konusundaki kararlılığımızı göstermektedir" diye tweet attı.

Brüksel geçen yıl Haziran ayında, Rusya'nın işgali başlatmasından dört ay sonra Kiev'e resmi adaylık statüsü vermişti. Ancak AB o dönemde Kiev'in yolsuzlukla mücadelenin artırılması ve "oligarkların aşırı etkisinin" sınırlandırılması da dahil olmak üzere yedi reformu hayata geçirmesi gerektiğini bildirmişti.

27 AB ülkesinden bazıları Kiev'in Moskova'nın işgalinden kurtulabileceğine ya da yakın zamanda üyeliğe hak kazanmak için gerekli demokratik ve yolsuzlukla mücadele reformlarını uygulayabileceğine şüpheyle yaklaşıyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, ülkesinin bu yıl AB’ye katılmak için görüşmelere başlamayı "hak ettiğini" söylemişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG