Erişilebilirlik

Adalet Bakanlığı Savcıyı Bilmiyor


Tahir Elçi cinayetine ilişkin soruşturma ile ilgili soru önergesi veren HDP Eş Genel Başkanı Meral Danış Beştaş’a verilen yanıt dikkat çekti. Adalet Bakanlığı, soruşturmayı yürüten savcının kim olduğu bilinmediğinden yerinin değişip değişmediğinin de bilinmediğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Elçi'nin failleri ölümünden bu yana halen bulanamadığına dikkat çekti.Dava dosyasında hiçbir gelişme olmadığını belirten Beştaş, "Oysa 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamuoyuna sıkça yansıdığı üzere bir çok dosya elde edilen deliller ışığında yeniden ele alınmış ve bu çerçevede soruşturmalar yürütülmeye başlanmıştır. Örneğin Hrant Dink davası da sevindirici gelişmelerin yaşandığı davalardandır"dedi.

Beştaş soru önergesinde, olayla ilgili hiç bir şüphelinin tespit edilememiş olmasının arkasında siyasi irade olup olmadığı, Elçi cinayetinin soruşturmasını yürüten savcının halen görevde olup olmadığı, soruşturmayı yürüten savcının değişip değişmediğini ve Elçi cinayetinin Fethullah Gülen örgütüyle bağlantısı konusunda herhangi bir bilgi ve delile ulaşılıp ulaşılmadığı gibi 11 soru sordu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtladığı önergede, soruşturmayı yürüten savcının kim olduğunun bilinmediği belirtildi. Yanıtta, "Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreterliği ile yapılan yazışmaya verilen cevapta Cumhuriyet savcılarının bakmış oldukları dosyalar ile iş paylaşımının 5235 Sayılı Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleriyle Bölge Adliye Mahkemelerinin kuruluş, görev yetkileri hakkında kanunun 18'nci maddesine göre Cumhuriyet Başsavcısı tarafından belirlendiği, dolayısıyla soru önergesinde bahsi geçen olayın soruşturmasının hangi Cumhuriyet savcısı tarafından yürütüldüğünün bilinmediğinden, görev yerinin değişip değişmediği hakkında bilgi verilemediği bildirilmiştir. Öte yandan, soru önergesinde yer alan hususlarla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı ile yazışmalar devam etmekte olup, bakanlığımıza bilgi iletildiğinde ayrıca cevap verilecektir." denildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG