Erişilebilirlik

Adana’dan El Paso’ya Uzanan Bir Yeşil Kart Hikayesi


Adana’dan El Paso’ya Uzanan Bir Yeşil Kart Hikayesi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:09:54 0:00

Yeşil kart olarak bilinen, Amerika’da oturma ve çalışma hakkı tanıyan göçmenlik programı tüm dünyadan birçok kişinin hayatını değiştiriyor. Bazen yıllarca ve ısrarla yapılan başvurulara rağmen kurada adı çıkmayanlar olduğu gibi, kendileri adına arkadaşlarının başvurusuyla Green Card almaya hak kazananlar da var.

Adana’da spor muhabirliği ve fotoğrafçılığı yapan Şahin Vural da arkadaşının başvurması sonucu Green Card kazanan kişilerden biri. Başvuruyu yapan arkadaşına çıkmayan Green Card, Şahin Vural’ın hayatınıysa baştan sona değiştirmiş. Bugün Amerika’da yaşayan Vural, Teksas eyaletinin Meksika sınırındaki El Paso kentinde iki ayrı işletme sahibi.

İlk olarak New York’a gelip restoranlarda garson olarak çalışan, pizza dağıtımı yapan Vural, bugün El Paso’da bir Türk lokantasının işletmecisi. Şahin ayrıca bir alışveriş merkezinde eski bilgisayar konsolları ve oyunları satan bir dükkana sahip. Türk nüfusun sayısının bir elin parmaklarını geçmediği El Paso’da Vural, restoranıyla Türk lezzetlerini Amerikalılar ve Meksika sınırından geçip gelen Latin Amerikalılar’la buluşturuyor.

İstanbul Cafe adlı restoranda dönerden baklavaya, İskender kebaptan, fırın sütlaca kadar, Türk mutfağından lezzetler El Paso halkıyla buluşuyor. İşlerinin son derece iyi olduğunu belirten Vural, El Paso’da yaşayanlar haricinde yakınlardaki Amerikan üssünden gelen askerlerin de Türk yemeklerine büyük ilgi gösterdiklerini söylüyor.

Şahin Vural, Adana’dan başlayıp en azından ikliminin benzediğini söylediği El Paso’ya uzanan hikayesini Amerika’nın Sesi’ne anlattı. Duvarları İstanbul posterleriyle kaplı restoranında Vural, Green Card’ın bir kişinin hayatını nasıl değiştirdiğini ve elde ettiği başarıları Mehmet Sümer’e anlatırken, yine de en büyük hayalinin bir gün Türkiye’ye dönmek olduğunu söylüyor.

  • 16x9 Image

    Mehmet Sümer

    Mehmet Sümer, CNN Türk, Haber Türk ve TRT kanallarında haber spikeri, dış haberler muhabiri ve savaş muhabiri olarak çalıştı. TRT Bağdat Temsilciliği ve New York Temsilciliği görevlerinde bulundu. Irak, Ukrayna, Mısır ve Suriye iç savaş ve karışıklıkları başta olmak üzere dünyanın birçok noktasından canlı yayınlar, haber ve röportajlar yaptı. 2016 Aralık ayından bu yana Amerika'nın Sesi kadrosunda görev yapıyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG