Erişilebilirlik

AGİT Türkiye'den Memnun


Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın Basın Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatoviç Türk hükümetinin reform sözünü memnuniyetle karşılarken gazetecilerin daha iyi korunması gerektiğini açıkladı.

Ankara’da Salı günü Adalet Bakanı Sadullah Ergin’le görüşen Mijatoviç yararlı olarak nitelediği görüşme ile ilgili olarak hükümetin duruşma öncesi tutukluluk işlemlerini hafifletmesini överken daha fazla iyileştirmelere gereksinim olduğunu söyledi.

Mijatoviç yapılacak değişikliklerin uluslararası standartlara uymasını ayrıca gazetecilerin daha iyi korunmasının sağlanması gerektiğini vurguladı. Temsilci mahkemelerde gazetecilerin çeşitli suçlarla yargılandığı çok sayıda dava olmasına dikkat çekerken istenilen cezalar kadar uzun tutukluluk sürelerinin de indirilmesi gerektiğini bildirdi.

Temsilci terörle mücadele yasası, ceza kanu ve internet yasasının Türkiye’nin uluslararası basın özgürlüğü yükümlülükleriyle ters düştüğünü ve bunun çok sayıda gazeteci hakkında dava açılması ve mahkum olmasına neden olduğunu söyledi.

Mijatoviç Adalet Bakanı Ergin’in reform paketi hazırlandığı yolundaki açıklamasını memnuniyetle karşıladı. Temsilci bu konularda AGİT’in yapılacak reformlara yardımcı olmaya hazır olduğunu söyledi.

Mijatoviç Ankara ziyareti sırasında ayrıca Adalet Bakanı ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland’ın ev sahipliği yaptığı Türkiye'de İfade ve Medya Özgürlüğü Konferansı’na katıldı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG