Erişilebilirlik

Ahmedinejat Batı'ya Meydan Okudu


İran cumhurbaşkanı baskıyla masaya oturmayacaklarını, Amerika'nın doğrudan görüşme önerisini ancak silah doğrultmaktan vazgeçerse kabul edeceklerini söyledi

İran Cumhurbaşkanı Tahran’ın tartışmalı nükleer programı konusunda zorla görüşme masasına oturmayacağını ve bu konudaki baskılara izin vermeyeceğini açıkladı.

Ahmedinejat, Pazar günü yaptığı konuşmada, Washington'un doğrudan görüşme önerisine de yanıt vererek 'ancak düşmanlarımız bize silah doğrultmayı keserse görüşmelere devam ederiz’ dedi.

1979’daki İran İslam Devrimi’nin 34. yıl kutlamaları için Tahran’da düzenlenen mitingde halka seslenen İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejat'ın konuşması televizyonlarda canlı yayınlandı. İslam Devrimi’nin yıldönümü nedeniyle ülke genelinde düzenlenen gösterilerde, ellerde sallanan İran bayraklarına, Amerika ve İsrail karşıtı sloganlar eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Ahmedinaejat tüm bu çıkışlarına rağmen nükleer görüşmeler konusunda yetki sahibi kişi değil. Yetki, dini lider Ayetullah Ali Hamaney’in elinde. Hamaney, baskı ve yaptırımlar sürdüğü gerekçesiyle Amerika’nın bu ay başındaki doğrudan görüşme talebini geri çevirmişti.

İran, tartışmalı nükleer çalışmalarından dolayı uzun süredir ülke ekonomisina olumsuz etkileyen ve girderek ağırlaşan uluslararası karşıkarşıya.
İranlı yetkililer uranyum zenginleştirme çalışmalarının, nükleer silah yapımıyla ilgisi olmadığını iddia ediyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG