Erişilebilirlik

AKP İstanbul’da Seçimin Yenilenmesi İçin YSK’ya Başvurdu


AKP, İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi için Yüksek Seçim Kurulu'na tam kanunsuzluk itirazı başvurusunda bulundu.

Başvuruya gerekçe olarak Büyükçekmece’de 11 bin 186 seçmenin usulsüz şekilde kaydının yapılarak seçim sonuçlarının etkilenmesi gösterildi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz düzenlediği basın toplantısında devam etmekte olan oy sayım sürecine ilişkin açıklamada bulunmuş, AK Parti olarak İstanbul’da seçimin yenilenmesini isteyeceklerini söylemişti.

Yavuz, belirli usülsüzlükler tespit ettiklerini belirterek YSK’ya seçimin yenilenmesi başvurusunda bulunacaklarını belirtmişti. Yavuz, “Yeniden kullanabileceğimiz bir imkan var onu kullanacağız. 298 sayılı kanunun 130. maddesi olağanüstü itiraz yolunu öngörüyor. 298 sayılı yasanın 130 maddesinde ‘Seçimin sonucuna müessir olaylar ve haller sebebiyle’ diyor. Bu gerekçeyle olağanüstü itiraz yolunu partiler kullanabilir. Biz de bu yolu kullanarak diyeceğiz ki ‘Seçimin sonucunu çok net etkileyecek, seçimin sonucuna net müessir olacak olaylar ve haller var. Onun için bu olağanüstü itiraz yolunu kullanıyoruz ve İstanbul’da seçimin yenilenmesini istiyoruz’ diyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Ali İhsan Yavuz, İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde seçimin yenilenmesine ilişkin başvurularını çektikleri iddiasını da reddetmiş, bu başvurunun geri çekilmediğini Büyükçekmece’de de seçimin yenilenmesini istediklerini söylemişti.

XS
SM
MD
LG