Erişilebilirlik

Akıncı Üssü Davası Başladı


15 Temmuz darbe girişiminin komuta karargahı kabul edilen Akıncı Üssü’yle ilgili dava bugün başladı. Davada 486 sanık yargılanıyor.

Davanın bir numaralı sanığı, firari Fethullah Gülen. Darbe girişiminin kilit isimlerinden eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve Akıncı Üssü’nde bulunan diğer asker ve siviller, darbe girişimini yönetmek ve TBMM dahil birçok binayı bombalamakla suçlanıyor.

Akıncı Üssü Davası Başladı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:05 0:00

Yoğun güvelik önlemleri altında ve elleri kelepçeli halde cezaevinden çıkarılan 41 sanık, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumu içindeki duruşma salonuna hakim ve savcıların da giriş yaptığı kapıdan alındı.

Darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin aileleri de salon dışında gösteri yaptı; idam cezasının geri getirilmesini isteyen grup, sanıklara ip ve taş fırlattı.

Anadolu Ajansı, duruşma salonu ve çevresinde 1.300 güvenlik görevlisinin görev yaptığını duyurdu.

29 Ağustos'a kadar sürmesi beklenen davada, 461 sanık tutuklu yargılanıyor. Tutuksuz yargılanan 18 kişi dışında Fethullah Gülen dahil 7 isim hala firarda.

Öte yandan AK Parti, CHP ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar davaya müdahillik başvurusu yaptı. Çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi de davayı izlemek üzere Ankara’da.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG