Erişilebilirlik

“AKP’yi İktidara Kadınlar Getirdi İndiren de Kadınlar Olacak”


Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Erzurum’da 7 Mayıs’ta hedef alan taşlı saldırının ardından, Düzce ve Sakarya’daki mitinglerde polisin güvenlik önlemleri ve alan çevresinde sakin bir hava vardı.

Millet İttifakı’nın Sakarya Mitingi sırasında CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, VOA Türkçe’ye konuştu.

“AKP’yi İktidara Kadınlar Getirdi İndiren de Kadınlar Olacak”
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:07 0:00

Nazlıaka, seçim yaklaştıkça şiddetin artması endişesi taşıyıp taşımadığı sorusuna, “Bir tarafta bir ve beraber olmak isteyen, dayanışmayı ve sevgi kültürünüm yükseltenler var. Diğer tarafta da nefret diliyle konuşan her geçen gün ülkeyi adeta karpuz gibi bölmeye çalışan ayrımcı bir bakış açısı var. Bizler sevgiye boğarak bu ülkeyi bir arada tutmak istiyoruz. Görüyoruz ki İktidar kaybetmenin getirdiği korkuyla her yönteme başvuruyor ama hiç önemli değil. Biz doğruları söylemeye ve halkla buluşmaya devam edeceğiz. Onlar kutuplaştırıcı siyasetlerini, nefret dili üretmeyi sürdürsünler halk onlara asıl cevabı sandıkta verecek. Onları demokratik olarak göndereceğiz” yanıtını verdi.

Yüksek Seçim Kurulu verilerine göre 14 Mayıs seçimlerine yaklaşık 5 milyon seçmen ilk kez oy kullanacak.

Düzce ve Sakarya mitinglerinde de genç ve kadın katılımcıların öne çıktığı konusunda da Aylin Nazlıaka, “Kadın kolları genel başkanı olarak şunu söyleyeyim; öncesinde AKP’ye oy vermiş kadınlar AKP’den vazgeçmiş durumda. Çünkü tencerede et mi dert mi kaynar, en iyi onlar biliyor. O yüzden AKP’yi iktidara kadınlar getirdi, iktidardan indiren de kadınlar olacak. Tüm kadınlar özgü, eşit, laik bir Türkiye’de yaşamanın güzelliğini deneyimleyecek” diye konuştu.

  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG