Erişilebilirlik

AKP iktidar olduğunda doğanlar ilk oylarını kullandı


Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesindeki Mevlâna İlköğretim Okulu oy kullanmak için gelenlerin akınına uğradı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren seçmenler heyecanla oy kullanmaya gitti.

AKP iktidar olduğunda doğanlar ilk oylarını kullandı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:35 0:00

Okulun yolunu tutanlar arasında Cansu Culu da vardı. Culu’nun heyecanı farklıydı. Çünkü AKP’nin iktidar olduğu 2002 yılından bir yıl sonra doğan Culu hayatının ilk oyunu kullanacaktı. Annesi ve babasıyla birlikte sandığının bulunduğu sınıfa giden Culu, seçimini yaptı.

Oy kullandıktan sonra VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Culu, heyecandan elinin titrediğini söyledi. Culu heyecanının gerekçesini şöyle açıkladı: “Çok güzel bir deneyim oldu benim için. İlk defa kullandığım için heyecanlıydım. Kendime ait söz hakkımın olduğunu bir kez daha hissettim.”

Oy kullanmanın kendisini önemli hissettirdiğini ifade eden Culu, “Oy pusulasını elime aldığımda öncelikle yaptığım seçimin doğru olduğunu bir kez daha düşündüm. Çünkü son sefer düşünüyordum. Adaletimin doğru olduğunu düşündüm yani bunu test ettim kendi içinde. O yüzden çok önemliydi o an benim için. Çok mutlu oldum çok güzel bir deneyimdi. Çok heyecanlıydım. Heyecan beni çok etkiledi hatta bir ara elim titredi. Bence herkes öyle hissediyor ellerine alınca sanki kendileri karar veriyormuş gibi hissettiriyor” dedi.

“Gelecekten umutluyum”

Culu, gelecekten umutlu olduğunu vurguladı. İlk kez oy kullananların değişim yaratabileceğini düşünen Culu, “Bu çok güzel bir şey kişinin önemli olduğunu hissettiriyor. Ben, benim kuşağım z kuşağı dediğimiz kuşağın elindeymiş gibi çok böyle sanki biz yapacakmışım gibi, biz karar veriyormuş gibi çok yüce hissettirdi. Geleceğe dair umudum da var. Gelişmiş ülke olacağız, eğitim, ekonomik, adalet sisteminin, sağlık ve sosyal hizmetlerinde çok daha gelişeceğini umut ediyorum” diye konuştu.

Yüksek Seçim Kurulu verilerine göre 4 milyon 904 bin 672 seçmen ilk kez oy kullanıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması halinde 28 Mayıs'ta ilk kez oy kullanacaklara 47 bin 523 seçmen daha ekleniyor.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG