Erişilebilirlik

AKP’li Özhaseki Rakibini Suçladı ve Mal Varlığını Açıkladı


AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Özhaseki, rakibi CHP’li Mansur Yavaş’ın senet meselesine ilişkin sert sözler sarf etti ve mal varlığını kamuoyuna açıkladı.

Özhaseki, AKP Genel Merkezi’nde düzenlendiği basın toplantısında, rakibi Yavaş’ın hakkında Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameyle sahte senet tartışması dolayısıyla yargı süreci başlatılmasını ele aldı.

Yavaş’ın basın açıklamasında kamuoyunda oluşan soruları yanıtlamadığını belirten Özhaseki, Yavaş’ın “mağdur edebiyatı” yaptığını söyledi ve hakkındaki sahte senet iddialarına yanıt vermek yerine kendisi ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik’i suçladığını ifade etti.

Özhaseki, “Ben böyle kurnazca bir işi ilk defa görüyorum ömrümde. 10 yıldır beraber olan, yiyen içen, ortaklık yapan, alışveriş yapan sizsiniz. Sonunda demek ki aranızda bir menfaat ilişkisinden çatışma çıktı, bunu çıkıp dürüstlükle millete izah edecek de sizsiniz. Bizi niye karıştırıyorsunuz? Bizimle ne alakası var bu işin? Kirli bir şekilde siyaseti sürdürmeyi düşünüyorlar. Bir mağduriyet edebiyatıyla da bu işi son 15 günde götürmeyi kendilerine hedef bilmişler” dedi.

Özhaseki, Yavaş ile davalık olan şahsı tanımadığını vurgulayarak, eğer o şahısla tanıştığı ispatlanırsa da Türkiye’yi terk edeceğini söyledi.

Yavaş’a yönelik soruları olduğunu da söyleyen Özhaseki, rakibinden sorularını kamuoyu önünde yanıtlaması isteyerek, sorularını özetle şöyle sıraladı:

“Bu senedi kim düzenledi? 'Benim büromda senedi önümde imzaladı' dediğiniz mahkeme kayıtlarına yansıdı. O zaman nasıl oluyor da o imzanın 'Önümde imzaladı.' dediğiniz şahsa ait olmadığı kriminalde geçiyor. 'Önümde imzaladı.' diyorsunuz, imza o şahsa ait çıkmıyor. Burada kocaman bir yalan var. Bu yalanı kim söylüyor? Bu kadar büyük meblağlı senedi hangi hizmet karşılığında aldınız? Ne iş yapıyorsunuz? 600 bin dolar. 3 milyon liradan fazla bir paradan bahsediyoruz. Hangi hizmeti veriyorsunuz da bu parayı alıyorsunuz? Siz burada avukatlık ücreti olarak alıyorsanız, vekaletiniz var mı? Eğer danışmanlık ücreti olarak aldık diyorsanız, sözleşmeniz var mı? Bu sözleşmeyi ibraz edebilir misiniz? Avukat değilseniz, danışmanlık hizmetiniz yoksa bu kadar büyük bir parayı hangi maharet ve hizmetiniz karşısında almayı düşünüyorsunuz. Bu önemli bir maharet olsa gerek. Hiçbir şeysiniz, kenardasınız, 3 küsur milyon lirayı hangi maharetinizden dolayı istiyorsunuz? Ayrıca makbuz kesmemişsiniz. Bu, vergiyi kaçırmaya teşebbüs değil mi? CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak bu izahınızı ahlaki buluyor musunuz, vicdanınıza sığıyor mu?”

Özhaseki, ayrıca dava dosyasından aldığını belirterek, Yavaş’ın söz konusu şahsa (Necmettin Kesgin) attığı telefon mesajlarını okudu ve “Bunlar şantaj değil mi?” sorusu da yöneltti.

Mal beyanını rakibi Yavaş’a iadeli-taahhütlü gönderdi

Özhaseki, Yavaş’ın kendisi hakkında senet meselesine ilişkin yargı süreci başlatılmasını hem mağduriyet edebiyatı için kullandığını hem de kendisine yönelik “mal beyanında bulunmamak için gündem saptırılıyor” suçlaması yaptığını söyledi. Bu nedenle aslında farklı vesilelerle daha önce açıkladığını kaydettiği mal beyanını şimdi yeniden açıklayacağını belirten Özhaseki, “Benim saklı gizli bir tarafım yok. Sizlere de dağıtıyorum mal beyanımı. Kendilerine de iadeli taahhütlü olarak gönderdim ki inkar etmesinler çünkü bu tarafta müthiş bir yalan furyası, iftira furyası, algı operasyonu var. Bunlara kurban gitmesin diye sizlere dağıtacağım mal beyanını kendilerine de iadeli taahhütlü olarak gönderdim ki imzalarını istiyorum, inkar etmesinler” dedi.

Bu arada basın mensuplarına dağıtılan mal beyanına göre; Özhaseki’ye ait 500 bin lira değerinde iki ev, 700 bin lira değerinde bir ev, miras yoluyla kalan arsa mevcut görünüyor. İlavaten iş yeri ve mesken hisse satışından 159 bin 500 lira ve 293 bin 272 dolar tutarında alacağı olduğu belirtiliyor. Özhaseki’nin dört şirkette ise kurucu hissesi bulunuyor.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG