Erişilebilirlik

Alman Hükümeti Yunanistan'a Yardım Paketini Onayladı


Alman hükümeti, Yunanistan’a kurtarma paketi çerçevesinde 29 milyar 600 milyon dolar yardım yapmasını sağlayan yasa tasarısını onayladı.

Tasarının Cuma gününe kadar Alman parlamentosunun iki kanadı tarafından da kabul edilmesi bekleniyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, kurtarma paketinin, Avrupa para birimi Euro’nun istikrarını sağlayacak tek yol olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği, dün Uluslararası Para Fonu’yla birlikte Yunanistan için 146 milyar dolarlık kurtarma paketi üzerinde anlaşmaya varmıştı.

Paket, diğer 15 Avrupa Birliği ülkesi ve IMF’nin Yunanistan’da yeni krediler açmasını öngörüyor.

Paketin bu ay içinde özel olarak toplanacak Avrupa Birliği liderleri tarafından da desteklenmesi bekleniyor.

Bu arada Yunan gazeteleri kararı yorumlarken ‘Kurtarma paketinin Yunanistan’da bir devri sona erdirdiği’ görüşünü savundu. Ortanın solundaki “Ta Nea” gazetesi Yunan tarzı yaşamın sona erdiğini bildirdi.

Yunanistan başbakanı, Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu IMF ile kurtarma paketi üzerinde anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Yorgo Papandreu paketin, Yunanistan’ın iflastan kurtulması için gerekli olduğunu ve ülkenin büyük özverilerde bulunmaya hazır olduğunu söyledi.

Başkan Barack Obama Yunanistan Başbakanı’yla dün bir telefon görüşmesi yaptı. Başkan, Yunanistan’ın reform programı ile Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu’nun desteğini övdü.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG