Erişilebilirlik

Almanya'da Terör Korkusu


Radikal İslamcıların Berlin’de ve Dresden’de tren istasyonlarına ve Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar Hareketi’nin düzenlediği mitinglere saldırı planladıkları haberi, Almanya’da terör korkusunu paniğe dönüştürmeye başladı. Nitekim başkent Berlin’de banliyö trenlerinin kalktığı ‘Doğu İstasyonu’nda bulunan bir sahipsiz bavul, bomba alarmına ve hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu.

İstasyon bomba ihbarı nedeniyle kapatıldı ve tahliye edildi, trenlerin istasyona girişi durduruldu. İstasyonun boşaltılmasının ardından imha uzmanları tarafından patlatılan bavulda herhangi bir patlayıcı bulunmadığı açıklandı. Yetkililer olayın ardından istasyonun ve tren bağlantılarının yeniden kullanıma açıldığını açıkladı.

Der Spiegel dergisinin internet sayfasında dün akşam saatlerinde yer alan özel bir haberde çok sayıda yabancı gizli istihbarat örgütlerinin radikal İslamcıların Almanya'ya yönelik terör saldırı hazırladıkları şeklindeki duyumları Alman yetkililerle paylaştıkları aktarılmıştı. Buna göre Berlin’deki ve Dresden’deki ana tren garlarının yanısıra İslam karşıtı Pegida’nın her hafta pazartesi akşamları düzenlediği gösteriler de saldırı planlanan hedefler arasında.

Konuyla ilgili bugün açıklama yapan Alman güvenlik yetkilileri ellerine ulaşan ihbarları ciddiye aldıklarını, ancak paniğe yol açılmaması için ihtiyatla yaklaştıklarını açıkladı. Berlin İçişleri Senatörü ana tren garında ve metro hatlarında emniyet tedbirlerinin arttırıldığını duyurdu.

Alman medyasında Türkiye’yle ilgili ağır iddialar

Öte yandan Alman medyasında çıkan başka haberlerde, Türkiye’ye yönelik suçlayıcı ifadeler yer aldı. Der Spiegel dergisinin internet sayfasında yer alan bir haberde, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın el Kaide örgütüne üç kamyon silah gönderdiğine ilişkin iddialara yer verildi. Derginin Türkiye muhabiri Hasnain Kazim’in imzasını taşıyan yazıda “Türkiye'nin Suriye'deki teröristleri desteklediğine ilişkin şüpheler uzun süredir vardı. Hükümet yalanlıyordu. Şimdi hackerler MİT'in El-Kâide örgütüne üç kamyon silah gönderdiğine ilişkin belgeleri yayımladılar. Bu silahlar El-Kâide'ye ulaşmış.”şeklindeki iddiaya yer veriliyor.

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi ise, IŞİD militanlarının Avrupa'ya Türkiye üzerinden geldiğini ileri süren bir habere yer verdi. IŞİD militanlarının Suriye’den kaçan mültecilerin arasına karışarak, Mersin limanından kalkan gemilerle Avrupa ülkelerine geçtiklerin öne sürülen haberde, AKP Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar'ın konuyla ilgili iddiaları doğruladığı da aktarıldı.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG