Erişilebilirlik

Almanya'da Corona Virüsü Aşısı İçin Testlere Başlanıyor


Almanya Sağlık Bakanlığı’na bağlı Paul Ehrlich Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, Corona virüsüne karşı geliştirilen bir aşının gelecek yılın ilkbaharında hazır olabileceği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamaya göre, ilaç şirketi Pfizer ile Türk kökenli bilim adamları Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci'nin yöneticileri arasında olduğu Alman BioNTech firması tarafından geliştirilen ve klinik öncesi deneyleri tamamlanan aşı için gerekli test süreci önümüzdeki günlerde başlayacak. Bu süreç üç aşamadan oluşacak.

Aşı, birinci aşamada 18 ila 55 yaş arasında Corona virüsü olmayan 200 gönüllü üzerinde denenecek. İkinci test, muhtemelen sonbahar aylarında binlerce gönüllü üzerinde yapılacak. Bu aşamada aşının virüse karşı bağışıklık kazandırıp kazandırmadığı, etkileri ve hangi dozda kullanılması gerektiği belirlenecek. Üçüncü ve son aşamada aşı 20 bin kadar hastada test edilecek ve virüsü taşıyanlarda yan etkileri olup olmadığı incelenecek. Bu sürecin sonunda aşıya başlanmasına izin verilecek. BioNTech tarafından yapılan açıklamada, aşının bu yıl kullanıma sunulmasının gerçekçi olmadığı belirtildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG