Erişilebilirlik

Almanya’da Zehirli Yumurta Paniği


Almanya’da Zehirli Yumurta Paniği
Almanya’da Zehirli Yumurta Paniği

Alman yetkililer, yaklaşık 5 bin çiftliğin kapanmasına yol açan dioksinli hayvan yemi skandalıyla ilgili olarak Harles and Jentzch şirketi hakkında yasal işlem başlattı.

Schleswig-Holstein bölgesel hükümeti sözcüsü Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada, şirketin zehirli yemler hakkında yetkilileri zamanında bilgilendirmediğini, bu nedenle yerel tarım bakanlığının yasal yola başvurduğunu belirtti.

Şirketin hayvan yemi üreticilerine verdiği yağ asitli üründe normal sınırların çok üzerindeki miktarda zehirli dioksin izlerine rastlandığı belirtiliyor.

Tarım yetkilileri, şirketin kansere yol açan bu toksinin ürünlerdeki miktarının izin verilenin çok üstünde olduğunu 2010’un Mart ayından beri bildiğini kaydetti.

Kapatılan çiftlikler potansiyel dioksin zehirlenmesine karşı inceleniyor.

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Frederic Vincent, hafta başında yaptığı açıklamada dioksinli yumurtaların Hollanda’ya da gönderildiğinin belirlendiğini açıklamıştı. Bu yumurtaların bazılarının diğer yumurtalarla karıştırıldığı ve geçen ay İngiltere’ye gönderilen kimi gıdaların yapımında kullanıldığı belirtildi.

XS
SM
MD
LG