Erişilebilirlik

Altın Fiyatları Son Bir Yılın Zirvesine Yükseldi


Altın fiyatları bu sabah itibariyle uluslararası piyasalarda yüzde 1’in üzerinde değer kazanarak son bir yılın zirvesine ulaştı. Ons alton fiyatı 2 bin doların üzerine çıktı.

ABD’de iki bankanın iflas etmesiyle başlayan bankacılık krizi kaygısı altın fiyatlarında yükselişe neden oldu. Yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altın fiyatları haftaya yüzde 1 artışla başladı. Böylece altın fiyatları geçen yıl Mart ayından bu yana görülen en yüksek fiyata ulaşırken 2 bin dolar seviyesini de kırmış oldu.


Türkiye’de de gram altın bu sabah itibariyle 1220 TL’nin üzerine çıkarak rekor kırdı. Çeyrek altın fiyatı bugün itibariyle 2 bin 8 TL olurken Cumhuriyet altını da 8 bin 226 TL’ye yükseldi.

Uzmanlar altın fiyatlarındaki artışın sürebileceğine işaret ederken piyasalar ve altın piyasası da bu hafta açıklanacak ABD Merkez Bankası FED’in faiz kararını bekleyecek.

ABD Merkez Bankası FED'in 22 Mart günü yeni faiz kararın açıklaması bekleniyor. Genel beklentinin FED’in 25 baz puan daha faiz artışına gitmesi yönünde olduğu belirtiliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG