Erişilebilirlik

Şam Hükümeti İnsani Yardımı Oyalıyor


Birleşmiş Milletler Suriye’nin rejim karşıtlarına önkoşulsuz insanı yardım yapılmasına izin vermediğini bildirdi.

BM İnsan Hakları Konseyi Başkanı Valerie Amos’a göre, yetkililer karar vermek için daha fazla zamana ihtiyacı olduklarını duyurdu.

Suriye’den sonra Hatay’daki mülteci kamplarını ziyaret eden Amos, daha sonra Ankara’da temaslarda bulundu. BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un insan haklarından sorumlu yardımcısı, Humus’ta gördüklerinden çok sarsıldığını söyledi.

Valerie Amos, Suriye Kızılay’ından bir ekiple, Humus’un haftalardır bombalanan ve kimsenin girmesine izin verilmeyen Baba Amr semtine girmişti.

Bu arada, Suriye güvenlik güçlerinin orantısız güç kullanmasını ve katliamların artmasını protesto eden 4 generalle, 2'si albay, 1'i yarbay 7 subayın Hatay'a sığındığı öğrenildi. Türk yetkililer askerlerle birlikte 234 sivilin de farklı noktalardan Türkiye'ye girdiğini açıkladı.

Öte yandan Suriye’de cinayetler sürüyor. İnsan hakları eylemcileri, çeşitli kentlerde Cuma namazından sonra düzenlenen gösterilerde en az 32 kişinin öldüğünü haber verdi.

Cinayetlerin çoğundan, gizlendikleri yerlerden dürbünlü tüfeklerle eylemcileri avlayan asker ve polisler sorumlu tutuluyor.

Amerikalı senatör John McCain Rusya ve İran’ı Beşar Esat rejimine silah sağlamakla suçladı ve askeri hedeflere hava saldırıları düzenlenmesini istedi.

Suriye’de bir yıldır süren rejim karşıtı harekette ölü sayısı 7 bin 500’ü aşmış durumda.

Demokrasi eylemcilerinin bugün YouTube'a yükledikleri görüntülerden bazıları..

XS
SM
MD
LG