Erişilebilirlik

Şam Hükümeti Zabadini’de Asi Askerlerle Ateşkesi Seçti


Şam yakınlarında bir polis noktası
Şam yakınlarında bir polis noktası

Suriyeli muhalefet grupları hükümetin asilerin kontrolündeki bir kentte Özgür Suriye Ordusu ile ateşkes anlaşması imzaladığını bildirdi

Ülkenin batısında, Lübnan sınırı yakınında bulunan Zabadini kenti beş gündür asi kuvvetlerle Suriye ordusu arasında yoğun çatışmalara sahne oluyordu.

Haberlere göre, ateşkes sonucu askeri birlikler kent sokaklarından çekildi. Hükümet ateşkes konusunda resmi bir açıklama yapmadı.

Sık sık rejim karşıtı gösterilerin yapıldığı Zabadani, firari askerlerin kurduğu Özgür Suriye Ordusu’nun ele geçirip de kontrolü elinde tutabildiği tek kent.

Bu arada devlete ait Teşrin gazetesi, Katar’ı rejim karşıtlarına silah ve cephane sağlamakla suçladı ve buna son vermesini istedi. İngiltere Başbakanı David Cameron ise, ülkesinin elinde, İran ve Lübnan’daki Şii Hizbullah örgütünün Şam hükümetine destek sağladığını gösteren somut kanıtlar bulunduğunu söyledi.

Amerika, silah ve cephane yüklü bir Rus gemisinin geçen hafta Suriye’ye gitmesinden kaygı duyduğunu açıklamış ve bu ülkeye uluslararası silah ambargosu uygulanması gerektiğini savunmuştu.

El Zabadani (2 saat önce)

El Zabadani (2 saat önce)

Arbin -Şam (2 saat önce)

XS
SM
MD
LG