Erişilebilirlik

Amazon'dan Heyecanlandırıcı Gelişmeler


Amazon’un Amazon Go adı verilen yeni konsept mağazalarının ilki pazartesi günü Seattle’da açıldı. Mağazanın en büyük özelliği, kasada kimsenin çalışmıyor olması. Eğer Amazon Go konseptinin tutması, kasiyerlik mesleğini önümüzdeki yıllarda tehlikeye atabilir. Bazı süpermarket ve eczanelerde başlayan ve müşterilerin aldıkları ürünleri taratıp ödemelerini kendi yaptıkları kasalar Amazon Go konseptinin çıkış noktası. Ama bu mağazada bir kasadan ya da kod okuyucudan bile geçmiyorsunuz. Şirket yeni bir yöntemle, mağazada aldığınız ya da geri götürdüğünüz ürünü sisteme alabiliyor ve Amazon hesabınızdan düşüyor. Amazon Go 2016’dan bu yana deneme aşamasındaydı.

Tabii bu mağazanın açılışı şirketin hisselerine büyük bir yükseliş getirecek. Amazon hisseleri 2017 yılında %56 oranında değerlendi ve yalnızca 1 Ocak’tan bu yana %11’lik bir yükseliş daha yaşadı.

Amazon’dan heyecanla beklenen asıl büyük haberse yeni merkezleri için seçecekleri kent. Birkaç ay önce açıklanan 20 kentlik listenin şanslısı muhtemelen Amerika’nın doğusunda. Amazon seçilecek yeni kente 5 milyar dolarlık yatırım ve 50 bin kişilik üst düzey istihdam sağlama sözü verdi. Amazon’un ilk ve tek merkezi ülkenin batısındaki Seattle kentinde. Seatle Amazon açıldığından bu yana ekonomik anlamda çok hızlı bir büyüme kaydederek, Amerika’nın en cazip kentlerinden biri haline geldi.

Peki Amazon yeni merkezini seçerken nelere dikkat ediyor? Bir kere öncelik yeni seçilecek kentin Amerika’nın doğusunda olması. İkinci olarak büyük üniversitelere yakın ve mühendislik konusunda ilerleme potansiyeli olması. Büyük bir havaalanına yakın olması ya da bu havaalanın büyüme potansiyeli olması. Teknoloji ve eczacılık sektörlerinin gelişmiş olması ve kentin yatırımcılara çekici vergi kolaylıkları sağlaması.

Birkaç gün önce NBC’de yayınlanan bir habere göre Amazon’un favorileri Atlanta, Raleigh, Washington DC, Boston ve Austin kentleri. Bunları Pittsburgh ve Philadelphia izliyor. Amazon, kararını önümüzdeki birkaç ay içinde açıklayacak. Bu kentlerde emlak fiyatları şimdiden yükselmeye başladı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG