Erişilebilirlik

Amerika: ‘Mahkeme Kararı Şok Edici’


Mahkeme kararı, ölüm cezasına çarptırılanların yakınları tarafından protesto edildi
Mahkeme kararı, ölüm cezasına çarptırılanların yakınları tarafından protesto edildi
Amerika Mısır’da Müslüman Kardeşler üyesi 530 kişiye verilen ölüm cezasından büyük kaygı duyduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, kararı “şok edici” olarak niteledi ve yüzlerce kişinin sadece iki gün içinde uluslararası standartlara uygun şekilde yargılanmasının imkansız olduğunu söyledi.

Müslüman Kardeşler üyeleri bir polis memurunun öldürülmesi, karakola saldırı ve diğer şiddet olaylarından yargılanıyordu.

Kahire’den 200 kilometre uzaklıktaki Minya’da görülen dava iki gün içinde karara bağlandı. Karara temyiz yolu ise halen açık. 100’den fazla davalı tutuklu olarak yarılanırken, çoğu ise gıyaben yargılandı. 16 kişi ise aklandı.

Dava, Minya’da Ağustos ayında çıkan çatışmalar nedeniyle açıldı. Kahire’deki güvenlik güçleri Müslüman Kardeşler’e ait iki protesto kamplarını dağıtmış bu sırada yüzlerce kişi yaşamını yitirmişti. Minya’daki gösteriler de bundan sonra başlamıştı.

Mısır’daki geçici yönetim, devrik Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi’nin liderliğindeki Müslüman Kardeşler’i terörist grup ilan ederek birçok üst düzey yöneticiyi tutuklamıştı.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG