Erişilebilirlik

Amerika, Mısır'daki Görüşmeler İçin İhtiyatlı


Hillary Clinton
Hillary Clinton

Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Washington’un Mısır hükümetiyle Müslüman Kardeşler arasında başlayan görüşmelerde “bekle-gör” yaklaşımı izleceğini açıkladı.

Clinton bir Amerikan radyosuna verdiği demeçte, Müslüman Kardeşler’in hükümetle masaya oturmasının, örgütün Washington’un teşvik ettiği türde bir diyaloga girdiğini gösterdiğini söyledi.

Amerika’nın görüşmelerden ne beklediğinin son derece açık olduğunu belirten Clinton, bunun hür ve adil seçimlere fırsat verecek “düzenli bir geçiş dönemi” yaratılması olduğunu vurguladı. Clinton, Mısır halkının istediği şeyin de bu olduğunu söyledi.

NBC televizyonuna konuşan Senato Dış İlişkiler Komisyonu başkanı John Kerry de, Mısır’da yönetimin muhalefet ile görüşmelere başlamasını memnuniyetle karşıladığını ve bunun “olağan dışı” olduğunu söyledi. Kerry, Mübarek hükümetinin yönetimi kademeli olarak devretme sürecini başlatması gerektiğini de vurguladı.

Ancak aynı televizyon programına katılan Mısırlı muhalefet lideri Muhammed ElBaradey, Mübarek hükümetinin saydam davranmadığı ve kendisini görüşmelere davet etmediğini söyledi. ElBaradey hükümetle göstericiler arasında güven boşluğunun devam ettiğine de dikkati çekti.

XS
SM
MD
LG