Erişilebilirlik

Amerika Suriye’ye İngiltere Olmadan Girebilir


Amerika yönetiminden İngiltere dahil olmasa da sınırlı bir askeri müdahale yapılacağının sinyalleri geliyor

Amerika Savunma Bakanı Chuck Hagel İngiltere parlamentosunun Suriye’ye askeri müdaheleyi ret kararına rağmen, Amerika’yla beraber hareket edecek gönüllü ülkelerden oluşacak uluslararası bir koalisyon oluşturma arayışına devam edeceklerini söyledi.

Hagel gazetecilere İngiliz milletvekillerinin Suriye’ye askeri müdahaleye ülkelerinin katılımını onaylamadığı oylamanın ardından Filipinler’in başkenti Manila’da konuştu.

İngiltere’de yapılan bu oylamanın bağlayıcılığı yok ama askeri müdahalenin Suriye’de işlenen savaş suçuna cevap niteliği taşıdığını rejimi devirmek olmadığını söyleyen başbakan David Cameron’ı zor durumda bıraktı.

Fransa cumhurbaşkanı Francois Hollande Le Monde gazetesine verdiği röportajda ülkesinin Suriye konusundaki duruşunu anlattı. Hollande, Suriye hükümetini devirmeye yönelik uluslararası bir müdahaleyi destekelemediğini ancak kimyasal silah kullanımının cezasız kalmaması gerektiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dış politika baş danışmanı ise İngiltere’nin bu kararının insanların askeri bir müdahalenin tehlikelerini anlamaya başladığının göstergesi olduğuna işaret etti.

Bu arada Obama yönetimi yetkilileri, Esat rejiminin geçen hafta Şam yakınlarındaki bölgede kimyasal silah kullandığından kuşkularının olmadığı konusunda kongre üyelerine bilgi verdi.

Amerika Başkanı Barack Obama hala Suriye’ye nasıl bir müdahale yapılacağı konusunda karar vermiş değil. An itibarıyla Esat yönetimine yönelik askeri bir müdahale, en büyük olasılık olarak görünüyor.

İlgili bağlantılar

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG