Erişilebilirlik

Amerika Suriye’yi Krematoryum Kullanmakla Suçladı


Amerika Suriye’yi cezaevindekileri toplu infaz etmekle ve sonra da bedenlerini başkent Şam dışındaki krematoryumda yakmakla suçladı.

Amerika Dışişleri Bakanlığı günde ortalama 50 mahkümun Saydnaya hapishanesinde asıldığını belirtti. Açıklamada Esat rejiminin toplu ölümlerin kanıtı saklamak için krematoryum kullandığı kaydedildi.

Ortadoğu konusunda en yetkili Amerikalı diplomat Stuart Jones, Şam rejiminin yeni bir ahlaksızlık seviyesine düştüğünü belirtti. Yaklaşık 400 bin kişinin Suriye’de 6 yıldır devam eden savaşta yaşamını yitirdi.

Jones, Moskova’yı konuyla ilgili suçlamaktan kaçındı, Dışişleri Bakanlığı’nın toplu öldürmeler konusunda Rus yetkililerle ilgili kanıt sunmadığını belirtti.

Bununla birlikte Jones, Amerika’nın Rusya’nın Şam’ın gerçekleştirdiği zulümleri kınamada yetersiz kalması konusunda görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Jones, Amerika’nın krematoryumu yok etmek için bir saldırı düşünüp düşünmediğiyle ilgili soruya karşılık olarak “Trump daha önce ne yapıp yapmayacağımız konusunda işaret vermeyececeğini söyledi” ifadelerini kullandı.

Jones, “rejimin bütün zulümlüklerinin belgelenmesine karşın krematoryum inşa etmek Saydnaya’daki toplu ölümleri örtme çabası” dedi.

Jones, bu bilginin istihbarat toplumundan ve güvenilir insani yardım gruplarından elde edildiğini de kaydetti. Jones, net bilgi vermemekle birlikte Uluslararası Af Örgütü 2011 ile 2015 yılları arasında 5 bin ile 11 bin kişinin cezaevinde öldüğünü belirtiyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG