Erişilebilirlik

Amerika'da 'Anonymous' Operasyonu


Amerika'da 'Anonymous' Operasyonu
Amerika'da 'Anonymous' Operasyonu

Uluslararası internet korsan grubu Anonymous’la bağlantısı olduğuna inanılan 21 kişi, Amerikan, İngiliz ve Hollanda polisinin ortak operasyonları sonucu gözaltına alındı.

Federal Soruşturma Bürosu FBI, Amerika’da 14 kişinin PayPal’in web sitesine saldırmakla suçlanan 12 kişinin gözaltında olduğunu bildirdi. Korsanlar, internet üzerinden çalışan online ödeme sistemi Paypal’in ana sayfasına girerek, kullanıcıların siteye erişimini engellemişti. Saldırı PayPal’ın WikiLeaks’in hesabını iptal etmesinin ardından düzenlendi.

FBI, iki kişinin daha ayrı, ama benzer suçlamalar sonucu gözaltında olduğunu belirtti. Soruşturma çerçevesinde yalnızca Amerika’da 35 ayrı operasyon gerçekleştirildi.

FBI’ın açıklamasına göre zanlılardan biri İngiltere’de, dördü de Hollanda’da gözaltına alındı.

Mayıs ayında Madrid'de gösteri düzenleyen Anonymous üyeleri
Mayıs ayında Madrid'de gösteri düzenleyen Anonymous üyeleri

PayPal sitesine saldırdıkları iddia edilen bu kişiler, komplo kurmak ve güvenli bilgisayar sistemine kasıtlı olarak zarar vermek suçlarından yargılanacak. İlk önce gözaltına alındıkları eyalette mahkemeye çıkarılacak olan sanıklar tutuklanmaları durumunda davanın açıldığı California eyaletine gönderilecek. Zanlıların suçlu bulunması durumunda her suçlama için beş ila on yıl arasında hapis ve 250 bin dolar para cezası almaları mümkün.

WikiLeaks’in Amerikan Dışişleri Bakanlığı’na ait yüzbinlerce gizli kriptoyu ele geçirip internette açıklamasının ardından PayPal, Wikileaks’in hesabını iptal etmişti. WikiLeaks PayPal üzerinden bağış alıyordu. Amerikan hükümeti halen WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange hakkındaki soruşturmasını sürdürüyor.

XS
SM
MD
LG