Erişilebilirlik

Amerika'da 'Borç Çıkmazı' Sürüyor


Amerika'da 'Borç Çıkmazı' Sürüyor
Amerika'da 'Borç Çıkmazı' Sürüyor

Başkan Barack Obama ve muhalefetteki Cumhuriyetçi Partililer borçlanma tavanı tartışmalarını sona erdirmek için birbirlerine “ciddi planlar” hazırlamaları çağrısında bulundu.

Başkan Obama, televizyonda yayınlanan basın toplantısında emeklilik, yaşlılar için sağlık hizmetleri ve eski muhariplere yardım programlarından kesinti yapmayı düşündüğünü açıkladı. Bununla birlikte Obama, Cumhuriyetçi Partililerden de zenginlere vergilerin arttırılmasına razı olmasını istedi.

Ancak tarafların bir anlaşmaya varmaktan çok uzak olduğu bildiriliyor. Amerikan federal hükümetinin 14 trilyon 300 milyar dolarlık borçlanma limitine 2 Ağustos tarihinde ulaşacağı bildiriliyor. Temerrüde düşmesinden kaygı duyulan Amerika’nın bu durumda kredi notunun da düşürülmesi olasılığı bulunuyor. Başkan Obama, bu durumun faiz oranlarını yükselteceğini ve ekonomik büyümeyi aksatacağını söyledi.

Öte yandan Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Partili Başkanı John Boehner, Kongre’nin önümüzdeki hafta borçlanma tavanını 2 trilyon 400 milyar dolarlık ek önlemle yükseltmeyi planladıklarını söyledi. Cumhuriyetçi Parti’nin sunduğu tasarı devlet harcamalarında kesinti, harcama limiti ve bütçenin dengelenmesi için anayasal değişiklik öngörüyor.

XS
SM
MD
LG