Erişilebilirlik

Amerika'da Bütçe Üzerinde Anlaşma Sağlanamıyor


Amerika'da Bütçe Üzerinde Anlaşma Sağlanamıyor
Amerika'da Bütçe Üzerinde Anlaşma Sağlanamıyor

Beyaz Saray ile Kongre arasında bütçe konusunda yine anlaşma sağlanamadı

Başkan Barack Obama’nın, Beyaz Saray’a davet edilen Cumhuriyetçi ve Demokrat Partili Kongre liderleriyle yaptığı görüşmeden sonuç çıkmadı.

Başkan, dün, Kongre liderlerinden, görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bütçe konusunda anlaşmaya varmalarını istemişti. Başkan, Cumhuriyetçi Partili Temsilciler Meclisi başkanı John Boehner ile Senato'da çoğunluk üyeleri oluşturan Demokrat Parti grup başkanı Harry Reid’in tekrar bir araya geleceğini söyledi.

Obama anlaşmaya varamamaları durumunda iki Kongre liderini yarın tekrara Beyaz Saray’a çağıracağını da vurguladı.

Cumhuriyetçi Partinin sağ kanadı, bir trilyon dolarlık bütçede, sosyal programlardan en az 61 milyar dolarlık kesinti yapılmasını istiyor. Beyaz Saray ise 33 milyar doların üzerinde kesinti yapmak istemiyor.

Kongre bütçe konusunda anlaşamazsa, federal daireler Pazartesi gününden itibaren hükümetin harcama yetkisi olmadığından kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

Kongre Obama’nın bütçe teklifi üzerinde anlaşamadığından federal hükümet, 1 Ekim günü başlayan mali yıldan bu yana geçici bütçe yasalarıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Son geçici kararnamenin süresi 8 Nisan günü doluyor. Cumhuriyetçiler harcamalar kesilmedikçe yeni kararname çıkarmayı reddediyor.

XS
SM
MD
LG