Erişilebilirlik

Amerika’da Nükleer Tıpta Türk İmzası


Amerika’da Nükleer Tıpta Türk İmzası
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:20:04 0:00

Amerika’nın başkenti Washington’da yaşayan radyoloji ve nükleer tıp uzmanı Doktor Esma Akın, imza attığı başarılarla Türkiye’nin gurur duyduğu isimler arasında bulunuyor. George Washington Üniversite Hastanesi’nde Nükleer Tıp Bölümü Başkanlığı’nın yanı sıra Amerika Radyoloji Birliği Başkanlığı görevini de yürüten Dr. Akın, geçtiğimiz yıl Amerikan Nükleer Tıp Heyeti’ne seçilerek önemli bir başarıya daha imza attı.

George Washington Hastanesi’nin ilk kadın başkanı olarak da dikkat çeken Dr. Akın’la yaptığımız söyleşide nükleer tıp ve görüntüleme tekniklerinden, kanser teşhisindeki son gelişmelere kadar birçok konuyu ele aldık.

Kanser teşhisinde PET Scan adı verilen nükleer taramanın önemine değinen ve bu tarama tekniği hakkında detaylı bilgi veren Dr. Akın, Türkiye’nin kanser teşhis ve tedavisinde Amerika’yla başabaş gittiğini ve hatta bazı alanlarda Amerika’nın ilerisinde olduğunu vurguladı.

Bilimsel çalışmalarından fırsat bulduğu zamanlarda Washington’daki Türk-Amerikan derneklerine destek vermeye çalıştığını söyleyen Akın, Amerika’da yaşayan Türk toplumunun sesini duyurmasının önemine de dikkat çekti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG