Erişilebilirlik

'Amerika’da Ölümler 200 Bini Bulabilir'


Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüleri'ne bağlı Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci, Amerika'da Corona virüsü nedeniyle ölü sayısının 200 bini bulabileceğini belirtti.

Fauci, vaka sayısının da milyonlarla ifade edilebileceğini kaydetti.

Anthony Fauci bu açıklamasını CNN televizyonuna yaptı.

Fauci, virüs nedeniyle 100 bin ila 200 bin kişinin hayatını kaybedebileceğini söyledi.

Amerika'da resmi rakamlara göre grip nedeniyle her yıl ülkede 12 bin ila 61 bin kişi yaşamını yitiriyor. 1918-1919 grip salgınında ise Amerika’da 675 bin kişi hayatını kaybetmişti.

Amerika genelinde Corona virüsü taşıyanların sayısı 130 bini aştı. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 3 bine yaklaşıyor.

Bu arada New York'la birlikte virüsün en hızlı yayıldığı eyaletlerden biri olan Michigan’da eyalet valisi Gretchen Whitmer, bölgede sağlık çalışanlarının acil ihtiyaçlarına dikkat çekti.

Whitmer, CNN’e yaptığı açıklamada, binlerce solunum cihazına ihtiyaçları olacağını kaydetti.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio da kentin 5 Nisan’a kadar yüzlerce solunum cihazına, maskeye ve eldivene ihtiyacı olacağını söyledi.

New Orleans kentinin de 4 Nisan’dan itibaren solunum cihazına ihtiyaç duyacağı kaydedildi. Kentin bulunduğu Louisiana’da yetkililer ulusal stoklardan solunum cihazı alıp alamayacaklarından emin değiller.

Louisiana Valisi John Bel Edwards 12 bin solunum cihazı taleplerine karşılık şu ana kadar 192 solunum cihazı alabildiklerini söyledi.

Vali bu açıklamayı CBS televizyonuna yaptı.

Virüsün hızla yayıldığı bir başka eyalet ise Florida. Sadece Pazar günü eyalette 200’den fazla kişide Corona virüsü tespit edildi.

New York kenti dışında New Orleans, Detroit ve Chicago’nun virüsün etkisini hızla arttıracağı kentler olması bekleniyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG