Erişilebilirlik

Amerika'da Siyasi Yarışma Hareketlendi


Amerika'da Siyasi Yarışma Hareketlendi
Amerika'da Siyasi Yarışma Hareketlendi

Amerika’da Cumhuriyetçi partinin başkan adayı yarışması, bir valinin çekilmesi, bir diğerinin adaylığını açıklamasıyla hareketlendi.

Teksas Valisi Rick Perry adaylığını Iowa’da yapılan sınav niteliğindeki önseçim sırasında açıkladı.

Ames kentinde yapılan yarışmayı kadın Kongre üyesi Michele Bachman kılpayı farkla kazanırken Teksas milletvekili Ron Paul ikinci geldi. Eski Minnesota valisi Timothy Pawlenty, beklenenden çok az oy toplayarak üçüncü oluncu başkanlık yarışından çekildiğini açıkladı.

Çay Partisi grubunun favorisi olan Bachman, vergilerin kesilmesini ve federal hükümetin küçültülmesini savunuyor. Ancak yarışa yeni katılan Teksas valisi Perry, Bachman’a çetin bir rakip olarak görülüyor. Perry, Iowa’daki yarışmaya katılmamakla birlikte çok sayıda kişi kendisi için oy verdi.

Rick Perry, Amerikan tarihinin en uzun süre görev yapan valisi. Perry, 2000 yılında George W.Bush’un başkan seçilmesi üzerine Teksas valisi olmuştu.

2012 seçimlerinde Demokrat partili Başkan Obama’ya karşı Cumhuriyetçi Partiyi kimin temsil edeceği, gelecek yılın ilk aylarında yapılacak önseçimlerde belli olacak.

Aday olup olmayacağı henüz belli olmayan eski Alaska valisi Sarah Palin de, önseçime katılmamakla birlikte, Iowa’ya giderek seçmenlerin desteğini kazanmaya çalıştı.

XS
SM
MD
LG