Erişilebilirlik

Amerika'da Terör Tehdidi


İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano
İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano

Amerikalı yetkililer, 11 Eylül’ün 10’ncu yıldönümünde bir terör saldırısı planlandığı yolunda ciddi istihbarat alındığını açıkladı.

Yetkililerin Amerikan medyasına yaptığı açıklamalara göre saldırı tehdidi başkent Washington ya da New York’u hedef alıyor.

Yetkililer, Ağustos ayında Amerika’ya giren biri Amerikan vatandaşı üç kişinin bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlemeyi amaçladıklarından şüphelendiklerini bildirdi. ABC televizyonu, güvenlik güçlerinin tehditle ilgisi olduğuna inanılan iki kiralık kamyonu aradıklarını haber verdi.

Beyaz Saray saldırı konusunda Başkan Obama’nın haberdar edildiğini ve hükümetin 11 Eylül’ün yıldönümü öncesi güvenlik önlemlerini önemli ölçüde arttırdığını açıkladı.

Yetkililer, saldırı tehdidinin henüz doğrulanmadığını ve bu yolda alınan istihbaratın soruşturulmasına devam edildiğini bildiriyor.

İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano daha önce, istihbarat uzmanlarının terörist örgütlerin web sitelerinde artan bir haberleşme saptadıklarını ve hükümetin bu haberleşmeyi ciddiye aldığını açıklamıştı.

Yine hafta başında Amerika içindeki askeri üslerde alarm düzeyi bir saldırı tehdidine karşı yükseltilmişti.

XS
SM
MD
LG