Erişilebilirlik

Amerikalılar Şükran Günü’nü Kutluyor 


96'ncı Macy’s Şükran Günü Geçit Töreni
96'ncı Macy’s Şükran Günü Geçit Töreni

Her Kasım ayının son Perşembe’sinde olduğu gibi Amerikalılar bugün de Şükran Günü’nü kutluyor.

Geride bıraktığımız yıllarda pandemi nedeniyle evlere kapanan Amerikalılar bu Şükran Günü’nde geleneklerini daha rahat yaşatıyor.

17’nci yüzyılın erken dönemlerine dayanan gelenekte, uğradıkları soykırımdan önce yerli Amerikalılar ile Avrupalı yerleşimciler, sonbahar hasadını paylaşmak için biraraya gelerek kutlama yapardı.

Günümüzde ise uzun bir haftasonu tatili olan Şükran Günü’nde seyahatler rekor düzeyde artıyor, aileler Şükran Günü sofrasında biraraya gelmek için yolculuk ediyor.

Başkan Biden Şükran Günü’nü Nantucket Adası’nda geçiriyor

Şükran Günü’nü Massachusetts eyaletinde bulunan Nantucket Adası’nda geçiren Başkan Biden ve Jill Biden sabah saatlerinde bir itfaiye merkezini ziyaret etti.

Başkan Biden, "Asla ara vermiyorlar" diyerek itfaiyecilere, polis memurlarına ve ilk müdahale ekiplerine teşekkür etti.

Nantucket'taki planlarının sorulması üzerine Biden çifti, bugünü adada aileleriyle ve ilk müdahale ekipleriyle geçireceklerini söyledi.

Macy’s Şükran Günü Geçit Töreni yine büyüledi

New York’ta düzenlenen Macy's Şükran Günü Geçit Töreni, ülke genelinde televizyonlardan canlı yayınlandı.

Geçit töreninde renkli dev balonlar tatil sezonunun başlamasını temsil ederken, kalabalık bir seyirci kitlesi New York sokaklarını doldurdu.

Bu yıl 96’ncısı yapılan geçit töreni, Manhattan’ın ünlü parkı Central Park’tan Macy’s mağazasının Herald Meydanı'nda, 34. Sokak’taki tarihi binasına kadar sürdü.

Aralarında dört katlı bina yüksekliğinde ve yedi araç genişliğinde balonların da bulunduğu ünlü çizgi film kahramanları ve animasyon karakterlerinin balonları, bu yıl da geçit törenine katılanları büyüledi.

Bu yılki geçit töreninde 16 dev balon, 12 bando, 10 gösteri grubu, 700 palyaço ve bir Noel Baba yer aldı.

55 milyon Amerikalı’nın Şükran Günü nedeniyle seyahat ettiği tahmin ediliyor

Amerikan Otomobil Derneği (AAA) Şükran Günü öncesinde, bayram dolayısıyla 55 milyon Amerikalı'nın tatile çıkmasını öngördüklerini açıkladı. Kuruluş, bu sayının salgın hastalık öncesi 2019 yılındaki orandan sadece yüzde iki daha az olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz yıllara oranla artan ulaşım giderlerine rağmen 55 milyon Amerikalı'nın Şükran Günü’nü yaşadıkları yerin en az 80 kilometre uzağına giderek geçirdikleri tahmin ediliyor.

AAA başta benzin fiyatları ve diğer ulaşım giderlerindeki tüm artışlara rağmen tatile çıkanların sayısında 2019 yılındaki orana yaklaşıldığını ifade ederek, Şükran Günü tatiliyle birlikte Amerikan ekonomisinin, yapılacak harcamalarla ivme kazanacağı değerlendirmesinde bulundu.

Tatile çıkacakların sayısının geçen yıla göre yüzde 1,5 oranında artışa işaret ettiğini ve salgın hastalık öncesi seyahat hacimlerinin de yüzde 98'ine ulaşılacağını belirten AAA, bu yılın Şükran Günü seyahatleri açısından en yoğun üçüncü yıl olacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

Şükran Günü’yle başlayan tatil alışveriş sezonunda Amerikalılar’ın 960 milyar dolar harcama yapması bekleniyor. Şükran Günü yemeğinde aileleriyle birlikte olan bazı Amerikalılar Kara Cuma indirimlerinden faydalanmak için alışverişe çıkacak olsa da son yıllarda bu alışverişlerin ağırlıklı olarak sanal ortamda yapıldığı görülüyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG