Erişilebilirlik

Amerikan Kongresi'nde Bütçe Oylaması Bugün


Amerikan Kongresi'nde Bütçe Oylaması Bugün
Amerikan Kongresi'nde Bütçe Oylaması Bugün

Amerikan Kongresi geçen hafta üzerinde anlaşmaya vardığı bütçe paketini bugün oylayacak.

Beyaz Saray ile Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler arasında görüş ayrılıklarına yol açan ve ancak sıkı pazarlıklardan sonra kabul edilen paket Eylül ayı sonuna kadar 40 milyar dolarlık kesinti öngörüyor.

Bütçe konusundaki anlaşmazlık yüzünden Amerikan hükümeti 8 Nisan Cuma günü sonunda kapanma tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Ancak taraflar sürenin dolmasına çok az bir zaman kala anlaşmaya vardıkları için hükümet normal faaliyetlerini aksama olmadan sürdürdü. 8 Nisan gecesi hükümetin Kongre’den aldığı harcama yetkisinin süresi doluyordu.

Kongre’de varılan bütçe anlaşması hükümet harcamaları konusunda daha uzun süre devam edecek tartışmaların başlangıcı niteliğinde.

Başkan Obama dün, George Washington Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada önümüzdeki 12 yıl içinde bütçe açıklarını 4 trilyon Dolar azaltacak yeni planını açıkladı.

Plan yoksullarla yaşlıların yararlandığı sosyal programlarda kesintiye gidiyor, zenginlere verilen vergi teşviklerini kaldırıyor.

Ancak Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner vergilerin yükseltilmesine neden olacak her türlü plana karşı olduklarını söyledi.

Amerika'nın geçen hafta gündemine damgasını vuran bütçe anlaşmasının ayrıntılarını Amerika'nın Sesi'nin Yeni Ekonomi blogu değerlendiriyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG