Erişilebilirlik

Amerikan Otomobil Devi GMC’den Rekor Kâr


Amerikan Otomobil Devi GMC’den Rekor Kâr
Amerikan Otomobil Devi GMC’den Rekor Kâr

Dört yıl önce iflasın eşiğinden dönen General Motors (GM) şirketi geçen yıl rekor miktarda gelir sağladı

Dört yıl önce iflasın eşiğinden dönen General Motors (GM) şirketi geçen yıl rekor miktarda gelir sağladı.

Bir önceki yıla kıyasla gelirini yüzde 62 oranında artıran GM, 2011 yılını tam 7,6 milyar dolarla kapattı. Şirket bir önceki rekorunu 6,7 milyar dolarla 1997 yılında kırmıştı.

GM rekor gelirini Amerika ve Çin piyasasında satışlarının artmasına bağladı. Açıklamada şirketin Avrupa’da 700 milyon dolar, Güney Amerika piyasalarında 100 milyon dolar zarar ettiği de belirtiliyor.

1903 yılında kurulan şirket çeşitli ülkelerde çeşitli adlarla motorlu araç üretiyor. Bunların en ünlüleri Buick, Cadillac, GMC kamyon (eski Cemse) Chevrolet, İngiltere’de Vauxhall, Almanya’da Opel, Avustralya ve Yeni Zelanda’da Holden. Dünyanın en büyük otomobil imalatçısı olan GM, 2008’de, Federal hükümetin 52 milyar dolarlık desteğiyle batmaktan kurutulmuştu. Mali yardıma karşı çıkanlar, General Motors’a “Government Motors” (hükümet motoru) adını takmıştı. Şirket hisselerinin yüzde 32’si hala hazinenin elinde bulunuyor.

Bir zamanlar dünyanın en fazla motorlu araç üreten şirketi olan GM, Toyota’ya kaptırdığı bu unvanı, Japonya’daki deprem ve ardından deprem dalgaları Toyota’nın imalatını aksattığı için geri almıştı.

Geçen ay Detroit Otomobil Fuarında (2012 DETROIT AUTO SHOW) GM araçları:

GM'in Segway şirketiyle ortak geliştirdiği iki kişilik araç:

XS
SM
MD
LG