Erişilebilirlik

Amerikan Piyasalarında Bu Hafta


Amerikan Piyasalarında Bu Hafta
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:10 0:00

2017’nin ikinci çeyreğinde dünyanın en önemli şirketlerinin aralarında bulunduğu S&P 500 şirketlerinin 424’ünün performans raporları geçtiğimiz hafta başladı ve Ağustos sonuna kadar devam edecek. Geçtiğimiz hafta banka sektörünün önemli isimleri ile başlamıştık, Citigroup, JP Morgan ve Wells Fargo beklentiler doğrultusunda pozitif raporlar vermişti yatırımcılara. Amerikan endeksleri de haftayı rekor yükselişlerle tamamlamıştı. Hem Dow Jones, hem de S&P 500 %1 üzerinde yükseldi.

Bu hafta boyunca S&P 500 endeksinde işlem gören 74 şirketin raporları açıklanacak.

Bugün, birkaç saat sonra, televizyon ve kablolu yayına yeni bir yön getiren dev Netflix’in performansını göreceğiz. Şirketin sadece geçtiğimiz altı ay boyunca 8,2 milyon yeni kullanıcı kazandığı açıklandı. Netflix tüm dünyada üye sayısını 100 milyona çıkardı. Şirket geçen yıl uluslarasın kullanıcılarını arttırırken yine de çoğunluğu Amerikalı üyeler oluşturuyor. Wall Street için Amazon kadar olmasa da, Netflix üye bazlı online video şirketleri arasındaki en büyük isim.

IBM yarın öğleden sonra çeyrek raporunu açıklayacak. Şirketin son birkaç senedir donanım pazarından yazılım pazarına girmeye çalıştığını ve bu yüzden de oldukça zor bir dönem geçirdiğini görüyoruz. Nitekim 2017’nin ilk çeyreğinde de şirketin karı %3 oranında düşmüştü. Yatırımcıların IBM’in blok zinciri ve bulut gibi yeni teknolojilere yatırım yapması sonucunda, belki de bu çeyrekte yatırımcılara biraz daha çekici gelmesi söz konusu. Teknoloji sektöründe yatırımcılar IBM hisselerinin birkaç yıl içinde tekrar değer kazanmasını bekliyor ve yatırım şirketleri IBM hisselerine satış önerisi veriyor.

Perşembe günü ise eBay çeyrek raporunu açıklayacak. Şirketin geçen çeyrek boyunca planladığı yeni eğilimleri açıklaması bekleniyor. Online satış platformunda yenilikler yapması beklenen şirketin en son raporlarında satışlarının %5 ila %7 oranında arttığı açıklanmıştı. Bu rakamların doğru olup olmadığını perşembe günü göreceğiz.

Bu şirketler dışında Bank of America, Morgan Stanley, geçtiğimiz çeyrekte oldukça büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Goldman Sachs, Microsoft ve Johnson&Johnson’un raporlarını da alacağız.

Hafta boyunca gözler tabii yine Washington’s olacak. Geçen hafta Cumhuriyetçi senatörler eski Başkan Barack Obama’nın adıyla anılan sağlık yasasını değiştirmek üzere yeni bir tasarı hazırlamıştı ama daha bu tasarı Senato’ya sunulmadan bazı Cumhuriyetçiler’in tepkisini çekti. Ayrıca oy dengesinin son derece kritik olduğu Senato’da, Cumhuriyetçi Senatör John McCain’in ameliyata alınması sonucu oylama ertelendi. Kısaca Wall Street her ne kadar bu sağlık reformu için heyecanlanmaya devam etse de, yatırımcılar kısa dönemde büyük bir değişiklik olmayacağının da farkında.

STÜDYO VOA

“Görüş ayrılıkları olsa bile İsrail’in güvenliğine taahhüdümüz sağlam” – 7 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:27:46 0:00
XS
SM
MD
LG