Erişilebilirlik

"ABD'li ve Rus Yetkililer Hassas Konuları Görüştü"


Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, bugün yaptığı açıklamada, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı William Burns ve Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in istihbarat şefinin bu hafta Türkiye'de yaptıkları görüşmede "hassas" meseleleri ele aldıklarını söyledi.

Burns'ün Rusya'nın dış istihbarat örgütü SVR'nin başkanı Sergey Narişkin'i herhangi bir nükleer silah kullanımının yaratacağı sonuçlar ve bunun stratejik istikrara yönelik riskleri konusunda uyardığı bildirildi.

CIA Başkanı Burns ve SVR Başkanı Narişkin'in Ankara'da yaptığı görüşme, Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana Amerikan ve Rus taraflarının üst seviyede ve yüz yüze gerçekleştirdiği ilk buluşmaydı. Amerika'nın eski Rusya Büyükelçisi olan William Burns, 2021 yılı sonunda Başkan Joe Biden tarafından Putin'i Ukrayna etrafında askeri yığınak yaptığı konusunda uyarmak için Moskova'ya gönderilmişti.

Rus televizyon kanalı RTVI'ye konuşan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, "Burns ve Narişin arasındaki görüşme Amerikan tarafının girişimiyle yapıldı. Ele alınan sorular hassastı" dedi.

"Diyalog devam ediyor, ancak bu diyalog sistematik bir özelliğe sahip değil" diyen Ryabkov, "Ancak boyun eğer bir tavır içinde değiliz. Bizim diyaloğa ne kadar ihtiyacımız varsa Amerikalılar'ın da diyaloğa o kadar ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Ryabkov, Yeni START (Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması) anlaşması üzerinde görüşmek için ikili istişari komisyonun 29 Kasım-6 Aralık tarihlerinde Kahire'de buluştuğu sırada Amerika ile daha fazla iletişim sağlanacağını söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG