Erişilebilirlik

Amerika ve Rus Uçaklarından Tehlikeli Yaklaşma


ABD donanması tarafındank kullanılan P-8 Poseidon keşif uçağı
ABD donanması tarafındank kullanılan P-8 Poseidon keşif uçağı

Amerikan donanmasından yapılan açıklamada bir Rus jetinin Karadeniz’de Amerikan keşif uçağına 6 metre kadar yaklaştığını ve bunun profesyonelce idare edildiğini belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı’na göre de Rus jeti Amerikan P-8A Poseidon tipi uçağı uluslararası hava sahasında yakından selamladı.

Rus pilotun casus uçağa yaklaştığı ve uçağın Amerikan uçağını tanımlamak için güvenli bir mesafede olduğu kaydedildi. Olayın ardından Amerikan uçağının rotasını değiştirdiği ve Rus uçağının da üssüne geri döndüğü belirtildi.

ABD Deniz Kuvvetleri sözcüsü Pamela Kunze de karşı karşıya gelmenin güvenli ve profesyonel bir şekilde yürütüldüğü kaydetti.

Kunze, “Her olay kendine özgüdür ve ortada olay şeklinde nitelenebilecek bir durum yok” dedi.

Kunze, Donanma uçağının ve gemilerinin Rus meslektaşlarıyla uluslararası sularda iletişime geçtiğini belirtti, ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

Olay, Amerika ve Rus uçakları arasında bir dizi benzer olayın sonuncusu. Şubat ayında 4 Rus savaş uçağı Karadeniz’de donanma gemisinin 91 metre yanından geçmilşti.

Geçen ay da Amerika uçakları Alaska’nın uluslararası sularında iki Rus bombardıman uçağının önünü kesmişti. Donanma bu olayı da “güvenli ve profesyonelce” şeklinde nitelemişti.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG