Erişilebilirlik

Amerika’nın Destek Verdiği Güçler Rakka’ya Doğru İlerliyor


Amerika’nın Suriye’nin kuzeyinde destek verdiği güçler ters yönlerden IŞİD’in Suriye’deki başkenti olarak nitelenen Rakka’ya doğru ilerliyor.

Kürt ve Arap güçlerin oluşturduğu ve Amerika tarafından desteklenen Suriye Demokratik Güçleri, kentin dış dünya ile bağlantısını kesme çabalarının ardından Rakka’ya Salı günü saldırmaya başlamıştı.

Amerika liderliğindeki koalisyon IŞİD’in 2014 yılında Suriyeli muhaliflerden aldığı kentin 3-4 bin militant tarafından savunulduğunu düşünüyor.

Kent, hem IŞİD’in liderleri ve büroktrları için hem de dünya genelindeki ülkelere saldırıların planlandığı merkez olarak biliniyor.

Suriye Demokratik Güçleri Rakka’nın doğusunda el-Mishlab bölgesi ile batısındaki el-Sabahia bölgelerini ele geçirdiğini duyurdu. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise Suriye Demokratik Güçleri’nin Mishlab’ı aldığını, Sabahia’nın yarısında da kontrolü sağladığını kaydetti.

Suriye Demokratik Güçleri ve Gözlemevi kuvvetlerin şimdi Rakka’nın kuzeybatısındaki el-Romania bölgesine doğru ilerlediğini belirtti.

IŞİD, Suriye Demokratik Güçlerş, Suriye ordusu ve muhaliflere geniş oranda toprak kaybetse de hala Suriye’de Fırat havzası boyunca önemli bir bölgeyi kontrolü altında tutuyor.

Rakka’nın batısında Suriye ordusu ve müttefikleri IŞİD’in elindeki alanlarda ilerlemeler kaydetti ve Rakka’ya 40 km uzaklıktaki Tabqa kasabası yakınlarında Suriye Demokratik Güçleri’nin hatlarına ulaştı.

Şam, Suriye Demokratik Güçleri’nin IŞİD’e karşı savaşını meşru olarak niteliyor ve askeri önceliklerinin daha doğu olduğunu belirterek grup ile bir çatışmaya şimdilik girmeyeceğinin mesajını veriyor.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG