Erişilebilirlik

Şam'ın Banliyölerinde Kanlı Savaş


Şam'ın Banliyölerinde Kanlı Savaş
Şam'ın Banliyölerinde Kanlı Savaş

Suriye ordusunun, Şam’ın dış mahallelerini silahlı isyancılardan geri aldığı bildiriliyor.

Muhalif eylemciler tank ve zırhlı araçlarla desteklenen 2 bin Suriye askerinin başkentin doğusundaki Kfar Batna ile Ghouta, Sakba ve Hamuriye mahallelerinden isyancıları püskürttüğünü açıkladı. Çatışmalarda 34 sivil ve silahlı isyancının öldüğü bildiriliyor.

Tankların Sakba ve Hamuriye mahallelerinin merkezine girdiğini bildiren muhalif eylemciler kent savaşı yaşandığını, sokakların cesetlerle dolu olduğunu söylüyor.

Suriye resmi haber ajansı SANA Cumartesi günü 23, Pazar günü de 28 asker ve polisin cenazelerinin kaldırıldığını açıkladı.

Arap Birliği Genel sekreteri Nebil Elarabi, Rusya ve Çin’i birliğin Suriye planını desteklemeye ikna için çalışacağını açıkladı. Elarabi, planı Salı günü resmen BM Güvenlik Konseyine sunacak.

Arap Birliği son günlerde yaklaşık 100 kişinin öldürülmesi üzerine Suriye’deki faaliyetlerini askıya aldı.

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el Arabi Suriye’de şiddet olaylarının artmasından Beşar Esad rejimini sorumlu tuttu ve öldürülenleri “masum siviller” olarak nitelendirdi. Arap Birliği gözlemcilerin Suriye’den tümüyle çekilip çekilmeyeceğini önümüzdeki Pazar kararlaştıracak.

Rusya Dışişleri bakanı Sergei Lavrov, Arap Birliğinin kararını eleştirdi; gözlemcileri krizi çözmede yararlı bir araç olarak tanımladı.

Birleşmiş Milletler Suriye’de ayaklanmanın başlamasından bu yana 400’ü çocuk en az 5,400 kişinin öldüğünü tahmin ediyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG