Erişilebilirlik

Ankara Gizli Görüşmeyi Doğruladı


Ankara, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun İsrail Ticaret Bakanı’yla Avrupa’da yaptığı gizli görüşmeyi doğruladı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Burak Özügergin, Davutoğlu ve Binyamin ben Eliezer’in Çarşamba günü Brüksel’de görüştüğünü açıkladı. İlk kez İsrail televizyonunun duyurduğu görüşme, bozulan ilişkileri düzeltme girişimi olarak yorumlanıyor.

Özügergin, Davutoğlu’nun görüşmede Türkiye’nin, İsrail’e şart koştuğu taleplerini yinelediğini açıkladı. İlişkiler 31 Mayıs’ta Gazze’ye yardım götüren gemi konvoyuna düzenlenen İsrail komando baskınıyla daha da kötüleşmişti.

Türkiye İsrail’in baskından dolayı resmen özür dilemesini, öldürülenlerin ailelerine tazminat ödemesini, baskınla ilgili uluslararası soruşturma açılmasını ve İsrail’in Gazze’ye ablukasını kaldırmasını şart koşuyor. Uluslararası soruşturmayı reddeden İsrail baskını kendi soruşturuyor.

Washington, görüşmeleri memnunlukla karşıladı, Türkiye ve İsrail gibi iki müttefikin birlikte çalışarak daha ‘değerli rol oynayacağını’ savundu. Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü P.J. Crowley, Washington’un iki ülkeyi de, ilişkilere verilen zararı onarmaya teşvik ettiğini söyledi.

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestoları büyüyor, öğrenciler kampüs binasını işgal etti – 30 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG