Erişilebilirlik

Ankara'da George Floyd İçin Eylem Yapılmasına İzin Verilmedi


Halkevleri Derneği'nin ABD'nin Ankara Büyükelçiliği önünde George Floyd'un anısına yapmak istediği basın açıklamasına polis müdahalesinde bulunuldu.

Halkevleri Derneği, "Irkçılık, virüs, işsizlik, yoksulluk, cinsiyetcilik, kapitalizm. Nefes alamıyoruz" çağrısıyla ABD'de Floyd'un göz altına alınması sırasında öldürülmesini protesto etmeyi amaçladı. ABD'de devam eden eylemlere de destek mesajı verilmesini amaçlayan eylem için Halkevleri Derneği üyeleri, Ankara'da ABD Büyükelçiliği önüne geldiklerinde ise Ankara Emniyeti'nin Çevik Kuvvet ekipleriyle bariyer oluşturduğu görüldü. Halkevleri üyeleri tarafından “İnsanca yaşamak istiyoruz", "Nefes alamıyoruz" sloganları atılması üzerine polis müdahalesi başladı. Basın açıklaması yapmayı planlayan gruba polis müdahalesiyle gözaltı işlemi uygulandı. Bu kapsamda Halkevleri Derneği'nin yöneticilerinin de aralarında olduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Halkevleri'nin basın mensuplarına basın açıklaması metni dağıtması da polisler tarafından engellendi.

Daha sonra Halkevleri Derneği'nden verilen bilgiye göre Buse Üçer, Aydın Çetin, Serap Kaplan, Anıl Aktaş, Osman Çokaman, Aysun Gençtanır, Nebiye Merttürk, Gülçin Polat, Tankut Serttaş, Serdar Kibar, Temel Kılıç ve Ateş Aktaş gözaltına alındı. Gözaltında Halkevleri üyelerine polisler tarafından sert davranıldığı ifade edildi. İddiaya göre bir Halkevi üyesi gözaltında epilepsi krizi geçirdi, ancak sağlık durumunun iyi olduğu aktarıldı. Gözaltındakiler yaklaşık üç saat sonra serbest bırakıldı.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG