Erişilebilirlik

PKK'nın sorumluluğunu üstlendiği Ankara'daki saldırı sonrası Irak'ın kuzeyine hava operasyonu


Ankara’da İçişleri Bakanlığı'na bir araçla bombalı saldırı düzenlendi
Ankara’da İçişleri Bakanlığı'na bir araçla bombalı saldırı düzenlendi

Ankara’da İçişleri Bakanlığı'nın Atatürk Bulvarı'ndaki giriş kapısı önünde düzenlenen bombalı saldırıda iki saldırgan yaşamını yitirdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından konuyla işgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Atatürk Bulvarı girişine araçla gelen 2 terörist tarafından saldırı girişiminde bulunulmuştur. Girişim, kahraman polislerimiz tarafından engellenmiştir. Saldırı girişiminde bulunan 2 terörist, güvenlik güçlerimizin anında karşılık vermeleri neticesinde etkisiz hale getirilmiştir. Yapılan çalışmalarda, teröristlerden birinin kimliği belirlenmiş; BTÖ (PKK) üyesi olduğu tespit edilmiştir. Diğer teröristin kimlik belirleme çalışmaları devam etmektedir. Olayda yaralanan iki kahraman polis memurumuzun tedavileri devam etmektedir. Saldırı girişiminde kullanılan araçla ilgili yapılan araştırmada: Kayseri’nin Develi ilçesindeki özel bir işyerinde Veteriner Sağlık Teknisyeni olarak görev yapan Mikail Bozlağan adlı vatandaşımız, bu teröristlerce katledilerek aracı gasp edilmiştir” denildi.

Açıklamada ayrıca olay sırasında ele geçirilen patlayıcı maddeler de sıralandı.

Irak'ın kuzeyine hava operasyonu

Ankara’daki saldırı sonrasında Türk Hava Kuvvetleri’nce Irak’ın kuzeyine hava operasyonu düzenlendi. Savunma Bakanlığı açıklamasında Irak’ın kuzeyinde Metina, Hakurk, Kandil ve Gara bölgeleri hedef alındığı ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Yerlikaya'nın açıklamaları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da olayla ilgili olarak önce sosyal medyadan açıklamada bulundu. “Teröristlerden birinin kendini patlattığını, diğer teröristin ise öldürüldüğünü” kaydederek, “Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz amansızca devam edecektir” açıklamasında bulundu.

Ankara’da İçişleri Bakanlığı önünde bombalı saldırı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:21 0:00

Yerlikaya, yaralanan polisler Alim Reis Demirel ve Erkan Karataş’ın tedavilerinin sürdüğünü ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını da bildirdi.

"Saldırganlar biri kendini patlattı, diğeri başından vuruldu"

Bakan Yerlikaya daha sonra yaptığı basın açıklamasında ise, olayla ilgili ayrıntıları anlattı. Yerlikaya, "Saldırganlar araçtan iner inmez silahla mukavemette bulunulmuş, o esnada teröristlerden biri zaten canlı bomba düzeneği var kendini patlatmış, diğeri kendini patlatmaya fırsat bulamadan başından vurulmuş, etkisiz hale getirilmiştir" dedi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Ankara'daki saldırıyla ilgili açıklama
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:10 0:00

Adli soruşturma ve yayın yasağı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını belirterek, "Gerçekleştirilen saldırı olayına ilişkin olarak Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli ve yayın yasağı kararı verilmiştir" açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı da açıklamasında, getirilen yayın yasağına rağmen sosyal medya hesaplarından saldırı girişiminin görüntülerini paylaşanlarla ilgili gerekli soruşturmayı başlattıklarını dile getirdi. Yerlikaya, "Sosyal medya hesaplarından bu görüntüyü paylaşanları uyarıyorum; lütfen bu görüntüleri silsinler ve bizim acımızı paylaşsınlar ve bizim birliğimizin, kardeşliğimizin yanında olduklarını göstersinler" dedi.

Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na saldırı girişiminde bulunan araç
Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na saldırı girişiminde bulunan araç

TBMM ile İçişleri Bakanlığı arasında yaklaşık 100 metre bulunuyor.

Saldırı sonrası Bakanlıkların ve TBMM'nin bulunduğu bölge kordon altına alındı
Saldırı sonrası Bakanlıkların ve TBMM'nin bulunduğu bölge kordon altına alındı

Bu arada, saldırı girişimi sonrası saldırganlardan birinin üzerindeki bomba yüklü yelek kontrollü şekilde bomba imha ekiplerince patlatıldı. Ankara'da Bakanlıklar bölgesinde yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

İçişleri Bakanlığı önündeki saldırı girişimi sonrası kontrollü patlama
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:54 0:00

"Ölümsüzler Taburu" üstlendi

Saldırı Ankara’da 2016’dan bu yana gerçekleşen ilk bombalı saldırı olarak kayıtlara geçti.

Üst düzey bir güvenlik yetkilisi Reuters’a açıklamasında saldırganların Kayseri’de bir aracı çaldığını ve sürücüsünü de öldürdüğünü kaydetti.

Bu arada PKK’ya yakın bir internet sitesi saldırının örgüt içindeki "Ölümsüzler Taburu" tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Ölümsüzler Taburu'nun 25 Mayıs 2012'de Kayseri'nin Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik bombalı araç saldırısında 1 polisin hayatını kaybettiği 6 polis ile 8 vatandaşın da yaralandığı hatırlatıldı.

Erdoğan: "Son terörist bertaraf edilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz"
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:53 0:00

Ankara'da bu sabah İçişleri Bakanlığı önündeki bombalı saldırı girişiminin ardından bölgeye çok sayıda polis, itfaiye aracı ve ambulans sevk edildi
Ankara'da bu sabah İçişleri Bakanlığı önündeki bombalı saldırı girişiminin ardından bölgeye çok sayıda polis, itfaiye aracı ve ambulans sevk edildi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da saldırıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldığını kaydederek, "Olayla ilgili görevlendirilen Başsavcıvekili koordinasyonunda soruşturma tüm yönleriyle geniş çaplı şekilde sürdürülecektir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da saldırı girişimi sosyal medya hesabından, "Ankara’da meydana gelen hain terör saldırısında yaralanan emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum. Terör bir insanlık suçudur. Kimden ve nereden gelirse gelsin ülke olarak hep beraber mücadele edeceğiz, hain emellere asla fırsat vermeyeceğiz! Geçmiş olsun Türkiye’m" diye yazdı.

Bu arada Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Yerlikaya’yı telefonla arayarak, terör saldırısı ve yaralı güvenlik güçlerinin sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda yetkili, siyasi parti lideri ve siyasetçi sosyal medya hesaplarından saldırı girişimini kınadı.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

Forum

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG