Erişilebilirlik

Ankaralılar’dan Kan Bağışı Çağrısına Olumlu Yanıt


Türkiye’de yaşanan deprem nedeniyle yaralılara acil yardım ulaştırılabilmek için Kızılay’ın yaptığı kan bağışı çağrısının ardından başta gençler olmak üzere Ankaralılar bağışçı olmak üzere kan merkezlerinde buluştu.

Türk Kızılayı Başkanı Kerem Kınık, “Yurt genelinde bağışlanan kan 10 bin üniteyi (30 bin kan bileşeni) aştı. Günlük işlem limitimiz 20 bin ünitedir (60 bin kan bileşeni). Yarın ve ertesi günlerde de bağışa devam etmeliyiz” bilgisini verdi.

Etimesgut’taki Türk Kızılay Afet Operasyon Merkezi’nde bölgeye sevk edilecek yardımları organize ettiklerini belirten Kınık, buradaki açıklamasında, “Çadırlarımız, ısıtıcılarımız, mobil aşevlerimiz, tırlarımız, ikram araçlarımız sahaya seferber edildi. Gönüllülerimiz, profesyonel ekiplerimiz sahaya seferber edildi. Deprem sonrası devletimizle birlikte vatandaşımızı soğukta açta açıkta bırakmayacağız. Kan bankalarımızdaki ulusal stoklarımızdan ihtiyaç duyulabilecek tüm kan gruplarını hastanelere sevk ettik. Bu anlamda Türkiye'nin her tarafındaki vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz. İlerleyen saatlerde yaralı sayımız ve kan ihtiyacı artabilir. Şu an Türkiye'nin 9 afet bölge müdahale merkezinden çadırlarımızı ve tırlarımızı 7 vilayetimize sevk ediyoruz. Şu an AFAD koordinasyonunda depolarımızdaki bütün kapasitelerimizi boşaltıyoruz. Dolayısıyla Kızılay lojistik ekiplerimiz ve afet ekiplerimiz sahaya bütün kapasitelerimizi seferber ediyorlar” bilgilerini aktardı.

VOA Türkçe, Türk Kızılayı’nda ve Ankara’nın merkezinde bulunan Güvenpark’taki kan bağış noktalarında kan bağışı kampanyasını görüntüledi. Özellikle gençler başkentteki kar yağışı ve soğuk hava koşullarına rağmen depremden etkilenenlere yardımcı olmak üzere kan bağışlamak üzere sıraya girdi. Gençler, üzüntülerini paylaşarak, bölgeye gidemediklerini ama en azından kan bağışlamak istediklerini anlattı.

Bu arada Kızılay'ın kan bağışı kampanyasına destek olmak amacıyla TBMM Şeref Holü'nde Kızılay kan bağışı merkezi oluşturuldu.

Kan taleplerine hızlı cevap vermek için başlatılan bağış kampanyasına destek amacıyla milletvekilleri, personel, ziyaretçiler ve TBMM’de bulunan herkes kan bağışında bulunmaya davet edildi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop paylaştığı Twitter mesajında, "Meclisimizde oluşturulan kan verme noktasına Meclis çalışanlarımızın yoğun başvurusu, Milletimizin birlik ve beraberlik ruhunu göstermesi bakımından önem taşıyor. Benim de katıldığım kan bağışının, yarın Milletvekillerimizin desteğiyle daha da artacağına inanıyorum" dedi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG