Erişilebilirlik

Arnold Schwarzenneger Bir Türk’ü Seçti


Arnold Schwarzenneger Bir Türk’ü Seçti
Arnold Schwarzenneger Bir Türk’ü Seçti

Eski California Valisi Arnold Schwarzenegger, görevinden ayrılmadan önce yaptığı son dakika atamalarında Türk asıllı bir girişimciyi eyaletin ekonomik kalkınmasında rol oynayan kurulun üyeliğine getirdi. Merkezi San Clemente’deki KCOMM şirketinin kurucusu Sinan Kanatsız, California Eyaleti Özel Sektör Yardım Fonu ve Sinai Kalkınma Kuruluşu SAFE-BIDCO’nun üyesi olarak önümüzdeki dört yıl boyunca görev yapacak. Kanatsız, eski vali tarafından atandığı görevde neler yapmayı planladığını Melek Çağlar’a anlattı.

Arnold Schwarzenneger Bir Türk’ü Seçti
Arnold Schwarzenneger Bir Türk’ü Seçti

İşadamı Sinan Kanatsız, California’da yeni kurulan özel şirketlere kredi ve kredi garantisi veren SAFE-BIDCO adlı kurulun üyesi olarak dört yıl boyunca eyaletin ekonomisine bir anlamda yön vermiş olacak. Kurulda yer alan üyeler, başarı şansı tanıdıkları şirketlere finansman sağlayarak bunların geleceklerini tayin ediyor. Kurulun amacı büyük bütçe açıklarıyla karşı karşıya kalan California eyaletinin ekonomisini canlandırmak, istihdam pazarını genişletmek ve endüstriyel çeşitliliğini zenginleştirmek.

Vali bu kurula yeni üyeler atarken adayların hem iş dünyasında gösterdikleri başarıları, hem de sosyal projelere verdikleri desteği kriter olarak alıyor. Kanatsız da iş alanındaki başarısı ve sosyal projelere katılımıyla üyelik kriterini yakalamış.

Kanatsız “Kurulda küçük işletmelerin temsilcisi olarak görev yapacağım, çünkü ben de 15 yıl önce California’da bu şekilde işe başladım,” diyor.

Kanatsız kurula seçilmesinde eşiyle birlikte belediye çocuk müzesi ve YMCA yardım kuruluşuna yaptıkları gönüllü katkıların da etkisi olduğunu söylüyor.

Dikiş odasında biçilen plan

Kanatsız’ın, California eski Valisi Arnold Schwarzenegger’in dikkatini çeken başarısının temeli çocukluk evinin dikiş odasına ve bundan tam 15 yıl öncesine uzanıyor:

Sinan Kanatsız, “15 yıl önce halkla ilişkiler bölümünde lisans öğrenimimi tamamlarken, HTML dersi alarak websitesi hazırlamayı öğrendim. Sonrasında yaptığım şey halkla ilişkiler alanını Internet’le birleştirmek oldu, şirketimi, ailemin dikiş odası olarak kullandığı alanda kurdum,” diyor.

Kanatsız’ın dikiş odasında başlattığı oluşum daha sonra uluslararası firmalara hizmet veren ve farklı ülkelerde ofisleri bulunan bir şirkete dönüşmüş.

15 yıl önce pazarlama tekniklerini Internet teknolojisiyle birleştiren Kanatsız’ın KCOMM isimli şirketi şimdi de facebook, foursquare ve twitter gibi sosyal medya araçları üzerinde yeni pazarlama teknikleri uyguluyor.

Kanatsız, eski Vali tarafından atandığı California Özel Sektör Yardım Fonu ve Sinai Kalkınma Kuruluşu’nda da kendisi gibi düşlerini iş planına dönüştüren yeni neslin sözcüsü olmayı umut ediyor. “Sağlık sigortası ve diğer sosyal haklar genç işverenlerin önündeki en büyük engeller, kurul toplantılarında bunu sık sık gündeme getireceğim,” diyor.

California-Türkiye hattı

Kanatsız’ın dört yıl sürecek kurul üyeliği boyunca gerçekleştirmek istediği bir diğer proje de Türkiye ile California arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmek.

Kanatsız, Türkiye ile California eyaleti arasındaki işbirliğini geliştirmek için önemli bir potansiyel görüyor ve “California’daki Türk konsolosluğu aracılığıyla temaslar başlattık ama ileride daha fazlasını yapmayı Türkiye ile California arasında yeni fırsatlar yaratmayı umuyorum,” diyor.

  • 16x9 Image

    Melek Çağlar

    Melek, meslek yaşamına yazılı basında başladı. Haftalık Barometre gazetesinde muhabir ve Management-Marketing sayfa editörü olarak çalıştıktan sonra 1990’lı yılların başında aynı gazetenin Yazı İşleri Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Meslek yaşamına kısa bir ara verip İngiliz Kraliyet bursuyla City University London’da gazetecilik eğitimi aldı. 1994 yılında Amerika’ya yerleşmeden önce Hürriyet gazetesinde çalıştı. Meslek yaşamına halen Internet, radyo ve televizyon yayıncılığı yapan Amerika’nın Sesi’nde devam ediyor. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Melek, yüksek lisans derecesini 2002 yılında tamamladığı George Washington Üniversitesi MBA programından aldı.

XS
SM
MD
LG