Erişilebilirlik

108 Saat Sonra Yeni Bir Mucize


13 yaşındaki Ferhat Tokay'ın yağmur suları sayesinde hayata tutunmayı başardığı belirtiliyor
13 yaşındaki Ferhat Tokay'ın yağmur suları sayesinde hayata tutunmayı başardığı belirtiliyor

Van depreminin ardından 108 saat sonra 13 yaşındaki bir çocuk Erciş’te bir binanın enkazından yaralı olarak kurtarıldı.

Kurtarma görevlileri, Ferhat Tokay’ı boyunluk takılmış halde enkaz alanından sağlık merkezine taşıdı. Tokay’ın bilincinin yerinde olduğu gözlendi.

Dün de depremin üzerinden yaklaşık yüz saat sonra yine Erciş’te 18 yaşındaki üniversite öğrencisi İmdat Padak sağ olarak kurtarılmıştı. Padak, Azerbaycanlı kurtarma ekibi tarafından enkazdan çıkarıldı, daha sonra helikopterle Van’a gönderildi. Padak’ta yalnızca su kaybına yönelik belirtiler gözlendi, durumunun iyi olduğu bildirildi.

Pazar günü meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem şu ana kadar ölenlerin sayısının 550 olduğu açıklandı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yaralıların sayısının ise 2 bin 300 olduğunu belirtti. Depremde 185 kişinin se enkaz altından sağ kurtarıldığı bildirildi.

BM'den Van'a Yardım Malzemesi

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Dairesi, deprem bölgesine 400 adet kış koşullarına dayanıklı çadır gönderdi. Daire, çadırlardan 200'ünün Erzurum'a ulaştığını, kalanının da teslimatının bugün tamamlanmasının beklendiğini bildirdi.

BM Mülteci Dairesi bölgeye 4 bin çadır, 50 bin battaniye ve 10 bin döşek, BM Nüfus Dairesi de 250 çadır gönderdi.

XS
SM
MD
LG