Erişilebilirlik

Askeri Araca PKK Saldırısı: 2 Ölü


Askeri Araca PKK saldırısı: 2 Ölü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00

PKK, Diyarbakır-Batman karayolunda patlayıcı tuzak kurdu. Ankara’dan Siirt’e götürülen iki zırhlı aracın geçişi sırasında PKK’lıların yola döşediği el yapımı patlayıcı patlatıldı. Patlamayla birlikte zırhlı araçlar yol dışına savruldu. Olayın ardından bölgeye çok sayıda ambulans gönderildi.

Patlamanın etkisiyle yolda 3 metre derinliğinde çukur oluşurken, saldırı nedeniyle Diyarbakır- Batman karayolu trafiğe kapatıldı. Patlamada, askeri araçları kullanan ve yüklenici firmanın elemanları olduğu belirtilen 2 sivil yaşamını yitirdi.

Olay yerinde inceleme yapan uzman ekipler, ikinci bir patlayıcı düzeneği buldu. Düzenek uzmanlar tarafından etkisiz hale getirildi. Saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Saydamlı köyünde ise yol kesen PKK’lı bir grup, Ramazan Mula isimli bir kişiyi kaçırdı. Mula, ağaca bağlandıktan sonra silahla öldürülürken aracı da ateşe verildi. Güvenlik güçleri, Mula'yı öldüren PKK'lılara karşı bölgede operasyon başlattı. Öldürülen Mula'nın kardeşinin Yenişehir ilçesinde bekçi olarak görev yaptığı, otomobilin de bekçi kardeşine ait olduğu belirtildi.

PKK’nın son günlerde sivilleri hedef alan saldırılarına Diyarbakır Barosu tepki gösterdi. Barodan yapılan yazılı açıklamada, 30 yıldır süren çatışmalarda 40 binin üzerinde insanın öldüğüne dikkat çekilerek, “Son olarak, 28.08.2017 tarihinde Şırnak’ın Uludere ilçesinde yol inşaatında çalışan 3 işçi ile Diyarbakır'ın Lice İlçesinde sivil bir vatandaşın öldürülmesi olaylarını kabul edilemez buluyor ve kınıyoruz! Bu saldırılarda hayatlarını kaybedenlere rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Diyarbakır Barosu, kimden gelirse gelsin başta siviller olmak üzere yaşam hakkına yönelik ihlallerin karşısında olup, sorunların şiddetten uzak yol ve yöntemlerle çözülebileceğini savunmakta; bu bağlamda, sorunların siyasal ve demokratik kanallar dışındaki çözüm arayışlarının yeni acıları yaratıp, var olan sorunları derinleştireceğine inanmaktadır. Bu sebeple yaşam hakkına yönelik her türlü müdahalelere artık yeter diyoruz” denildi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları, gerilim artıyor – 23 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG