Erişilebilirlik

Atatürk Havalimanı Charter Uçuşlara Açılıyor


Türkiye'de geçen yıl yaşanan darbe girişimi, Rusya'yla çıkan gerginlik ve Atatürk Havalimanı başta olmak üzere farklı yerlerde düzenlenen terör saldırıları havacılık sektörünü olumsuz etkiledi.

Türk Hava Yolları'nın çok sayıda uçağının yetersiz yolcu yüzünden sefer yapamadığı iddia edilirken daha önce Türk Hava Yolları uçuşlarının yoğunluğu nedeniyle charter (tarifesiz) uçuşlara kapatılmış olan Atatürk Havalimanı da yeniden bu uçuşlara izin verme kararı aldı.

Kararı okumak için: https://docs.voanews.eu/tr-TR/2017/05/18/9b52fb91-222e-4525-91b6-80a9e62c7ce4.pdf

Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici tarafından ilgili kurumlara gönderilen yazıyla Atatürk Havalimanı'nın yeniden charter uçuşlara açılması için talimat verildi. Yazıda Kesici, 2014 yaz döneminde alınan ve yoğunluk nedeniyle Atatürk Havalimanı'nın charter uçuşlara kapatılması kararının yürürlükten kaldırıldığını duyuruyor. Kesici, Atatürk Havalimanı'nın kapasite arttırımıyla iç ve dış hatlardaki mevcut yolcu ve uçuş trafiğindeki azalmanın da etkisiyle havalimanının yeniden charter uçuşlara açılması talimatı veriyor.

Buna göre uluslararası havayolu şirketlerinin ve charter uçuş yapan firmaların Atatürk Havalimanı'na iniş kalkışlarına yeniden izin verilerek azalan yolcu sayısı arttırılmaya çalışılacak. Daha önce Türk Hava Yolları'nın yoğun kullanımı nedeniyle Atatürk Havalimanı'nı kullanmalarına izin verilemeyen daha küçük çaplı havayolu şirketleri bu durumdan duydukları rahatsızlığı sık sık dile getiriyorlardı.

  • 16x9 Image

    Mehmet Sümer

    Mehmet Sümer, CNN Türk, Haber Türk ve TRT kanallarında haber spikeri, dış haberler muhabiri ve savaş muhabiri olarak çalıştı. TRT Bağdat Temsilciliği ve New York Temsilciliği görevlerinde bulundu. Irak, Ukrayna, Mısır ve Suriye iç savaş ve karışıklıkları başta olmak üzere dünyanın birçok noktasından canlı yayınlar, haber ve röportajlar yaptı. 2016 Aralık ayından bu yana Amerika'nın Sesi kadrosunda görev yapıyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG