Erişilebilirlik

Ateşkese Rağmen Suriye'de Çatışmalar Devam Ediyor


Şam’da bir cami ve bir çocuk parkı yakınında patlayan bomba 5 kişinin ölümüne, 30’dan fazla kişinin de yaralanmasına yol açtı.

Patlama daha ilk gününde ordu ve isyancılar arasındaki ateşkesi tehlikeye atmış oldu.
Muhalefet eylemcileri ve Suriye haber ajansları, patlamanın Daf Şevk semtinde meydana geldiğini açıkladı. Suriye İnsan Hakları Gözlem adlı örgüt, cami yanında park edilmiş bubi tuzaklı aracın patlaması sonucu yaralanan çocuklar olduğunu ve çevre binaların hasar gördüğünü bildirdi.

Arap ülkelerinde Kurban Bayramı bugün başladığı için ateşkes de bugün devreye girmişti. Ateşkese rağmen yer yer çatışmaların devam ettiği bildiriliyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlem, İdlib’de bayram namazından sonra da çatışmaların devam ettiğini açıkladı. Vadi el Dayf askeri üssü yakınlarındaki çarpışmalarda en az 9 asker ve 4 isyancı öldü. Eylemciler ayrıca Şam’ın Harasta semtinde tank ateşi sonucu 3, keskin nişancı ateşi sonucu da 2 kişinin öldüğünü belirtti.

Suriye İnsan Hakları Gözlem’in başkanı Rami Abdülrahman, Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada, çatışmaların ve ölüm olaylarının devam etmesine rağmen ateşkesin daha büyük şiddet olayları yaşanmasını önlediğini söyledi. Abdülrahman, Suriye’de bugün içinde yalnızca birkaç kişi ölmesine rağmen normal bir günde bu rakamın yüze çıktığını kaydetti.

Öte yandan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad bu sabah Şam’da bayram namazına katıldı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG